Gemeente Lansingerland


Week van de vooruitgang, stap eens op de fiets! Hans de Rijke, week van de vooruitgang

De gemeente Lansingerland doet ook dit jaar met een aantal acties weer mee aan de landelijke Week van de Vooruitgang. Zo kunnen bedrijven gebak bij de koffie winnen en zijn een aantal wethouders deze week verkeersbrigadier.

Tijdens deze week (van 14 tot en met 22 september 2008) onderstreept de gemeente het belang van duurzame mobiliteit. En om te laten zien dat je samen het verschil kunt maken en een belangrijke bijdrage kunt leveren aan een schonere lucht, een rustigere en veiligere woonomgeving. Kijk voor meer informatie www.weekvandevooruitgang.nl.

De acties waar Lansingerland aan meedoet in de Week van de Vooruitgang:

Maandag 15/09:
Op de fiets of met het OV naar je werk

Werk je bij een bedrijf in Lansingerland? Kom dan op maandag 15 september op de fiets of met het Openbaar Vervoer naar het werk. Je doet iets goeds voor het milieu en je kunt er nog gebak voor al het personeel mee winnen ook. Het bedrijf dat namelijk de meeste mensen op de fiets of in het OV krijgt deze dag, wint gebak bij de koffie!

Meld uw bedrijf aan bij de gemeente Lansingerland door een mail te sturen naar MVelden@lansingerland.nl. Een deskundige jury beoordeelt welk bedrijf dit gebak verdient! De naam van het winnende bedrijf wordt op 24 september bekend gemaakt in de Heraut.

Wethouder Mobiliteit Hans de Rijke:

Ook ik probeer steeds meer op mijn fiets te stappen of gebruik te maken van bijvoorbeeld RandstadRail, een ideale verbinding naar hartje Rotterdam of hartje Den Haag. De Week van de Vooruitgang helpt je om wat bewuster eens niet voor de auto te kiezen. En als we daar met zn allen wat vaker bij stilstaan, kunnen we het verschil maken!

Donderdag 18/09:
Op voeten en fietsen naar school

Duurzame mobiliteit en veiligheid gaan hand in hand. Op deze actiedag vraagt de gemeente aandacht voor de bijdrage die ouders kunnen leveren aan de veiligheid rond scholen èn een schonere lucht. Door kinderen niet met de auto maar op de fiets of lopend naar school te brengen. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt deze actie. Een aantal collegeleden zal deze dag rondom enkele basisscholen in actie komen, bijvoorbeeld als verkeersbrigadier.

Hans de Rijke