Gemeente Dordrecht

Kunstkerk, dé Concertzaal van Dordrecht

De Kunstkerk, gelegen aan de Museumstraat midden in het historisch centrum van Dordrecht, is het komend seizoen het podium voor klassieke, wereld en jazz muziek. Er komen beroemde artiesten, plaatselijke bekenden en jong, aanstormend talent. Bijzondere optredens, in een bijzondere setting, in een inspirerende omgeving. Zondag 14 september is het eerste concert met Musica Officinalis.

Kwaliteit
Een muzikaal programma, verrassend, van grote kwaliteit en in een bijzondere omgeving, dat is wat de Kunstkerk de stad en regio wil bieden. En met het programma dat er nu ligt is dat gelukt. De Stichting 't Hof, Stichting ToBe, de Stichting Bijzondere concerten, het Dordt Kamermuziekgezelschap en de Kunstkerk hebben de handen ineen geslagen en een zeer breed aanbod voor liefhebbers samengesteld.

Een greep
Artiesten als de Amerikaanse sopraan Claron McFadden, de Hongaarse pianiste Klàra Würtz en de uit Gamba afkomstige Tijan's Yeriba treden op. Maar ook het Dordtse duo Nick McQuire en Ab Schaap, Engelse musici als John Morgan, Glenys Roberts en I ngrid Surgenor in en Italiaanse opera en het Ophelia Trio spelen in de Kunstkerk. Ook zijn er theateroptredens van de LuiaardVrouwe, poppentheater door Damiet van Dalsum en kindertheater voor de kleintjes onder ons. De historische films van Erfgoedcentrum DiEP zijn weer van de partij, nu met muzikale begeleiding! Kortom, een zeer gevarieerd aanbod, waarbij telkens weer naar bijzondere samenwerking wordt gezocht.

Programmaboek
Van het totaalprogramma is een boekje gemaakt. Dit ligt onder andere bij bibliotheken, in buurthuizen, horeca, cafés en in het Stadskantoor van de gemeente. Het is ook mogelijk een boekje aan te vragen. Mail naar kunstkerk@dordrecht.nl en vraag een boekje aan. Deze wordt dan toegestuurd.

;;;

Kijk voor informatie over concerten, kaartverkoop en meer op www.kunstkerkdordrecht.nl

Datum 10 september 2008
Redactie Marianne van Rijsbergen
Servicecentrum Drechtsteden
T (078) 639 69 01
Informatie Evelien Holster
Projectmedewerker Cultuur
T (078) 639 85 55