Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PRESTON REED

Uniek soloconcert van de fameuse Britse meestergitarist Preston Reed. Hij is de gitarist die erom geroemd wordt het acoustische gitaarspel als het ware te hebben vernieuwd. Zijn spel wordt gekarakteriseerd door melodielijnen die rond elkaar lijken te dansen en springen door percussie-achtige technieken. Op adembenemende wijze weet deze grootmeester die contrasterende techniek dwars door zijn lyrisch spel te weven. Zijn gitaarspel veroorzaakt altijd een nivo van opwinding die ongekend is bij andere hedendaagse gitaristen. Preston Reed bespeelt een breed spectrum aan gitaren, van acoustische, via electrische tot klassieke gitaren. Door zijn opmerkelijke en explosieve originaliteit van musiceren verandert voorgoed de verwachtingen over een gitarist. Een absolute must voor alle gitaristen onder ons. Een openbaring voor iedere muziekliefhebber.

Zondag 14 september. Aanvang 15.00 uur, in de Noordpool van de Badcuyp Centrum voor Muziek, in Amsterdam. Toegang; E 8,-.

Nu ook! Vele interviews met in de Badcuyp optredende muzikanten zoals Anton Goudsmit, Theo de Jong, Tom Beek, Wouter Hamel e.v.a.. www.badcuyp.nl/interviews.html. Leer ook bands/muzikanten kennen d.m.v. opnames van live optredens via www.badcuyp.nl/optredens.html ; een nieuwe online service van de Badcuyp! De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muziale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

///einde persbericht///

Met vriendelijke groet,

Loek, communicatie en media

De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam.

tel. 020- 675.96.69
Loek is aanwezig op kantooruren van maandag t/m woensdag.