Dries Verhoeven genomineerd voor VSCD Mimeprijs 2008


UTRECHT, 20080619 -- Theatermaker Dries Verhoeven is opnieuw genomineerd voor U bevindt zich hier en Niemandsland. Met deze Huis en Festival a/d Werf-producties maakt hij kans op de VSCD Mimeprijs 2008. De jury heeft Verhoeven geselecteerd omdat hij "de persoonlijke ervaring van de bezoeker centraal stelt. In een raamwerk van beeld, beweging, tekst, auditieve sensaties en ruimtelijke vormgeving confronteert het werk van Verhoeven de kijker op intieme wijze met grote verhalen over onmacht, onderdrukking maar ook liefde en troost". De prijs wordt op zondag 14 september uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Een maand geleden werd al bekendgemaakt dat U bevindt zich hier door de Vlaamse en de Nederlandse jury geselecteerd is voor het Theaterfestival. In deze ervaringsvoorstelling gaat het om ons en de mensen rondom ons, terwijl Niemandsland een één op één ervaring is: de toeschouwer maakt een persoonlijke wandeling door de stad met een onbekende gids. Dries Verhoeven reist momenteel door Europa met uw koninkrijk kome.

Naast het publiek en de jury's van verschillende theaterprijzen is ook de pers zeer positief over Verhoeven en zijn werk:

`Deze maker begint een van de meest oorspronkelijke stemmen in het Nederlands theater te worden.' Het Parool over U bevindt zich hier

`Een nieuw hoogtepunt in het ervaringstheater.' NRC over U bevindt zich hier

`Dries Verhoeven maakte tot nu toe de raakste voorstellingen'. NRC over ervaringstheater





Huis en Festival a/d Werf