Politie Drenthe

Politiedag 2008

Zondag

Emmen, 14-09-2008

Inbrekers op heterdaad betrapt

ASSEN Zondagmorgen zijn een 21-jarige man en een 20-jarige man, beide uit Assen, op heterdaad betrapt toen zij wilden inbreken in een school aan de Lisdoddestraat. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat iets gaande was ter hoogte van dit pand. Ter plaatse troffen de agenten de twee mannen aan die net van plan waren door een kapot raam het pand binnen te gaan. De mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. (08-170656)

Winkeldief op heterdaad betrapt

HOOGEVEEN Een 49-jarige man uit Assen is zaterdagmiddag bij een winkel aan de Alteveerstraat aangehouden. De man wilde een kar met boodschappen meenemen zonder te betalen. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. (08-170517)

Politie assisteert bij gewelddadige beroving

EMMEN Zaterdagavond is een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Spoorstraat aangehouden. Kort hiervoor had de man een 36-jarige man uit Nieuw-Buinen op een gewelddadige manier beroofd. Hij had de man geslagen en onder meer geld afhandig gemaakt. Na een getuigenverklaring kon eveneens een 43-jarige man uit Emmen op de Spoorstraat worden aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij deze beroving. De mannen zijn ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis. (08-170559)

Helers aangehouden

ASSEN Zaterdagmiddag zijn drie Assenaren van 40, 21 en 18 jaar in de Tulpenstraat aangehouden voor heling. Eerder die dag deed een 45-jarige man uit Assen aangifte van diefstal van zijn fiets. Nadat de fiets was gestolen vond hij deze terug op internet, waar het te koop werd aangeboden. De man schakelde de politie in, waardoor de drie mannen opgespoord en aangehouden konden worden. Tegen de drie mannen is proces verbaal opgemaakt. (08-170513)

Politie assisteert bij huiselijk geweld

HOOGEVEEN Zaterdagmorgen is een 52-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw en twee kinderen op een gewelddadige manier hebben bedreigd. De man in aangehouden en ingesloten. Het protocol Huiselijk Geweld is in werking gesteld. (08-170457)

Balletjespistool in beslaggenomen

ZWARTEMEER In de nacht van zaterdag op zondag is een 19-jarige man uit Emmen op de Eemslandweg aangehouden. Bij controle bleek de man in het bezit te zijn van een balletjespistool, verboden volgens de Wet Wapens en Munitie. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. (08-170650)

Politie controleert uitgaanspubliek

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie rondom de Eendrachtstraat gecontroleerd. Hierbij is één bekeuring uitgeschreven voor wildplassen, één voor het rijden door roodlicht, één voor het niet voeren van verlichting, twee voor het niet kunnen identificeren en één voor het beledigen van een politieagent. Voor het laatste is een 29-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De agenten hadden voorafgaand een ander man bekeurd voor wildplassen toen de 29-jarige man daarop beledigende woorden richting de agenten riep. De man is hierop aangehouden en heeft een bekeuring van 350 ontvangen. (08-170681/170660)

Illegale vreemdeling aangehouden

EMMEN Tijdens een surveillance op de Hoofdstraat zijn een 37-jarige man uit Emmen en een 39-jarige man uit Utrecht bekeurd voor het nuttigen van alcohol op straat. Bij verder controle bleek de 39-jarige man uit Utrecht illegaal in het land te verblijven. De man is hierop aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. (08-170543)

Alcomobilisten bekeurd

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de kruising Weerdingerstraat met de Hondsrugsweg een alcoholcontrole gehouden. Tijdens deze controle zijn 274 blaastesten afgenomen. 4 personen hadden hierbij de wettelijke limiet overschreden. Eén bestuurder blies 375 ug/l (0,86 promille) en één bestuurder blies bij de controle 310 ug/l (0,71 promille). Daarnaast zijn ook twee beginnende bestuurders bekeurd. Eén van hen blies 140 ug/l (0,32 promille) en één 325 ug/l (0,75 promille). Tegen allen wordt proces verbaal opgemaakt. (08-170675)

Motorrijders gewond bij ongevallen

EMMEN Zaterdagmiddag raakte een 59-jarige motorrijder uit Schoonebeek gewond op de Nijbracht. Hij ging daar de bocht uit en reed rechtdoor tussen een paar bomen door en kwam te vallen. Bij de val brak hij een arm. (08-170511)

ROGAT Eveneens zaterdagmiddag ging een 28-jarige motorrijder uit Hoogeveen onderuit op de A28. Een verkeerde inschatting van de bocht in combinatie met nieuwe banden zijn de oorzaak van de val. Deze bestuurder is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-170580)

Fietser ernstig gewond bij aanrijding

ASSEN Zondagmorgen is een fietser ernstig gewond geraakt op de Overcingellaan. De fietser, van wie nadere gegevens nog ontbreken, stak de rijbaan over en werd daar geschept door een automobilist. De fietser is in kritieke toestand overgebracht naar het UMC Groningen.

Beginnend bestuurder in de fout

FOXWOLDE Vrijdagnacht rond half zes reed een 23-jarige automobilist uit Ureterp over de Roderwoldeweg. Daar botste hij tegen een geparkeerde auto toen hij met de radio bezig was. Hij had gedronken, 1,1 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. (08-170437)

Alcohol in het verkeer

EELDE Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding dat de bestuurder van een personenauto slingerend over de A28 reed en de hele snelweg inclusief berm nodig had. Ter hoogte van Eelde zagen agenten de auto rijden en gaven een stopteken. Nadat de 37-jarige bestuurder uit het Belgische Evergem de auto had stilgezet bleek dat hij had gedronken. Bij de blaastest kwam hij uit op een promillage van 1,8 promille. Het rijbewijs is ingevorderd. (08-170523)

EMMEN Zaterdagavond reed een 44-jarige man uit Emmen over de Oude Meerdijk. Bij controle bleek dat hij had gedronken, 1,7 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-170536)

HOOGEVEEN Zaterdagnacht zagen agenten een 28-jarige automobilist uit Hoogeveen rijden op de Schoklandstraat. Bij controle bleek dat hij had gedronken,. Deze beginnende bestuurder blies 0,38 promille, wat hem een proces-verbaal opleverde. (08-170663)

Politie bekeurt fietsers zonder verlichting

ASSEN Tijdens de nachtdienst hebben agenten van de Bike Patrol op diverse plekken in Assen negen fietsers bekeurd die zonder verlichting reden. (08-170682)

Politie onderzoekt inbraken autos

DALERVEEN Vrijdagnacht zijn in de Hoofdstraat drie autos opengebroken. Uit alle drie verdween de radio met cd-speler. De politie onderzoekt deze inbraken.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.