Politie Gelderland-Zuid

Fruitcorso en Appelpop druk bezocht

Tiel, 14-09-2008 o Het fruitcorso in het centrum van Tiel werd ook dit jaar weer druk bezocht. Mensen kwamen massaal naar de versierde praalwagens kijken. Appelpop zorgde zaterdagavond voor een zeer grote toeloop van het publiek. De politie is tevreden over het verloop van de avond.

Aan het eind van de avond werden twee personen aangehouden voor geringe feiten. Een 19-jarige jongen uit de gemeente Buren werd aangehouden voor vechten op straat. Hij kreeg een bekeuring. Een 31-jarige Tielenaar werd meegenomen naar het politiebureau omdat hij zich niet kon legitimeren. Ook hij kreeg een bekeuring. Ook diverse andere mensen kregen een bekeuring, onder andere voor wildplassen.

SMS-Alert

Diverse mensen meldde zich bij de politie nadat zij iemand waren kwijtgeraakt. Eenmaal werd het middel SMS-Alert hierbij ingezet. Ondanks de grote drukte verliep de uittocht goed. Er werd gebruik gemaakt van cameratoezicht om de publieksdichtheid te bepalen. Via lichtkranten werden bezoekers geïnformeerd.

Alcoholcontrole

Ook zaterdagavond werd er door het team Verkeershandhaving gecontroleerd op alcohol. Op de Westroijensestraat werden in totaal 1169 blaastesten afgenomen. 10 automobilisten bleken teveel gedronken te hebben. Drie overtreders waren beginnend bestuurder. Twee personen moesten hun rijbewijs inleveren. Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Schijndel bleek na controle fors teveel gedronken te hebben. Hij blies 500 ugl. Zijn rijbewijs is opgestuurd naar de officier van justitie. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

(10)

Laatst gewijzigd 14-09-2008 11:17 | © Regio Gelderland-Zuid |