Politie Groningen


Zondag 14 september 2008

Provincie Groningen, 14-09-2008

Groningen: motorrijder gewond

Een 35-jarige motorrijder uit Zuidhorn is zaterdagmiddag gewond geraakt. De man reed samen met een andere motorrijder over de Akeleiweg in de richting van de Kluiverboom in Groningen. Een 25-jarige automobilist uit Bedum stak op hetzelfde moment de kruising over. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder ging onderuit. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De motor moest worden afgesleept. Het verkeer wordt op genoemd kruispunt geregeld met verkeerslichten. Volgens getuigen zouden de motorrijders een rood verkeerslicht hebben genegeerd. Volgens eigen zeggen reden ze door oranje. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: automobiliste zonder rijbewijs tegen betonpaal

Een 23-jarige vrouw uit Assen is zaterdagmiddag licht gewond geraakt. De vrouw heeft op het Julianplein de bocht vermoedelijk te scherp genomen. Hierdoor raakte zij een betonblok, waardoor ze de controle over het voertuig verloor. Vervolgens is ze nog tegen een andere auto gebotst. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis, waar het letsel bleek mee te vallen. De vrouw bleek bij controle niet in het bezit van een rijbewijs. Hiervoor krijgt ze een bekeuring.

Groningen: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 28-jarige automobilist uit Groningen moest zaterdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man werd op de Weg der Verenigde Naties in zijn woonplaats geklokt op een snelheid van 183 km/uur. De maximum toegestane snelheid is hier 120 km/uur. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man opstandig na aanhouding

Een 32-jarige man uit Groningen bleef zaterdagnacht behoorlijk opstandig na zijn aanhouding. De man werd in de Dierenriemstraat in zijn woonplaats aangehouden. Hij was in de woning vervelend en had met blikken hondenvoer gegooid naar een 52-jarige man uit België, die ook in de woning aanwezig was. De Belg liep hierbij verwondingen op aan zijn hoofd. De gealarmeerde politie kon de man aanhouden. Na zijn aanhouding uitte hij diverse beledigingen en bedreigingen in de richting van de agenten. Ook sloeg en trapte hij om zich heen en spuugde meerdere keren in de richting van agenten. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Alteveer: snelheidscontrole

De politie heeft zaterdag op de N366 bij Alteveer een
snelheidscontrole gehouden: aantal geregistreerde voertuigen: 3490, aantal overtredingen: 148, hoogst gemeten snelheid: 171km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Delfzijl: fietsendief aangehouden

Een oplettende voorbijganger heeft zaterdagmiddag een fietsendief aangehouden. De passant zag op de Kuilsburg in Delfzijl een 25-jarige man uit Delfzijl met een fiets onder de arm lopen. Eerder had hij al gezien dat de man bijzonder veel interesse had voor geparkeerde fietsen. De fietsendief werd aangehouden en overgedragen aan de gealarmeerde politie.

Delfzijl: man aangehouden na mishandeling

De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 37-jarige man te hebben mishandeld. Het slachtoffer huurde een woning aan de Kleine Belt in Delfzijl. De verdachte wilde het slachtoffer uit de woning zetten. Aanleiding zou een financieel geschil zijn. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: brandstichter aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag een 15-jarige jongen uit Ter Apel aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting in een boot aan het Ruiten A Kanaal in Ter Apel. De boot brandde volledig uit. Ook een naastgelegen boot liep schade op. Getuigen hebben drie jongens bij de boot gezien. De politie weet de identiteit van de andere twee jongens, maar heeft deze niet meer aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: bromfietser zonder id er vandoor

Een 22-jarige bromfietser uit Oude Pekela is zaterdagmiddag op de Sint Vitusholt in Winschoten staande gehouden. De man reed met zijn bromfiets over het parcours van de Run van Winschoten. Agenten spraken de man aan en vroegen zijn identiteitskaart. Nadat hij deze had overhandigd, ging hij er vandoor. Een achtervolging was gezien de drukte niet mogelijk. Controle wees uit dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Voor dit feit en het niet voldoen aan een bevel wordt proces-verbaal opgemaakt. Het identiteitsbewijs van de man is nog in het bezit van de politie.

Noordbroek: automobilist in sloot

Een 21-jarige automobilist uit Winschoten is zaterdagmiddag in een sloot beland. De man reed op een bedrijventerrein aan de Scheemderstraat in Noordbroek. Op een gegeven moment belandde hij in een sloot, waardoor het voertuig beschadigd raakte. De bestuurder raakte niet gewond. Het is onbekend hoe hij in de sloot belandde. De auto moest worden afgesleept. Aangezien het terrein waar de man zich bevond verboden terrein is, heeft hij ook nog een bekeuring gekregen.

Oostwold (Scheemda): diefstal bij boten

Tenminste drie boten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag bezocht door onbekenden. De boten lagen in de jachthaven aan de Groeveweg in Oostwold (Scheemda). Van twee boten werd een buitenboordmotor weggenomen. In beide gevallen waren de motoren afgesloten met een slot. Bij een derde boot werd een ratelblok van de boot afgeschroefd. De eigenaren hebben aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: nepwapen in beslag genomen

Een 30-jarige man uit Winschoten is zaterdagavond aangehouden voor verboden wapenbezit. De man fietste over de Kastanjelaan in zijn woonplaats. Agenten zagen op zijn rug een vuurwapen uit de broeksband steken. Bij aanspreken gooide de man het wapen vrijwel direct richting agenten. Het voorwerp was niet van een echt wapen te onderscheiden, maar bleek in werkelijkheid een aansteker te zijn. Het bezit van dergelijke nepwapens is verboden. Het voorwerp is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: alcohol in het verkeer

Oude Pekela: fietser negeert waarschuwingen

Een 36-jarige fietser heeft zaterdagavond waarschuwingen in de wind geslagen. De man fietste zonder verlichting en met een blik bier in de hand over de W.H. Bosgrasstraat in Oude Pekela. Bij aanspreken kon de man geen identiteitsbewijs tonen. Agenten gaven de man een waarschuwing en de mededeling dat hij zijn weg lopend moest vervolgen. Even verderop stapte de man opnieuw op zijn fiets. Het lege blikje bier gooide hij op straat. Hij is weer aangesproken. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde. Hierop is hij aangehouden. Op het bureau bleek de fietser onder invloed van 1,8 promille alcohol te verkeren. Na verhoor kon hij het bureau lopend verlaten met bekeuringen voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, drinken op straat en het weggooien van afval op straat.

Stadskanaal: alcomobilist valt in herhaling

Een 36-jarige automobilist uit Firenze (Italië) is zaterdagnacht tot tweemaal toe betrapt op rijden onder invloed. In eerste instantie werd hij gecontroleerd op het Geert Teisplein in Stadskanaal. Hij bleek onder invloed van 1,3 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is hij heengezonden met een rijverbod. Later die nacht werd dezelfde man rijdend aangetroffen op de Langeleegte in Veendam. Hij verkeerde nog altijd onder invloed van alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: spookrijder onder invloed

Een 42-jarige automobilist uit Polen is zaterdagnacht aangehouden. De man reed op de Friesestraatweg in Groningen aan de verkeerde kant van de weg. Hij reed surveillerende agenten tegemoet en werd aan de kant gezet. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,25 promille alcohol. In overleg met de officier van justitie kreeg de man een bekeuring van 700 euro, welke hij gelijk moest betalen. Na verhoor mocht de man het bureau lopend verlaten.