KNHS


Henk van de Pol plaatst zich voor finale GCT
14 september 2008
Henk van de Pol

Henk van de Pol heeft laatste strohalm gegrepen

AREZZO (KNHS) - Henk van de Pol (Eindhoven) heeft zaterdag in het Italiaanse Arezzo in de laatste kwalificatiewedstrijd van de Global Champions Tour met Dan 7-T de allerlaatste strohalm gegrepen om zich te plaatsen voor de finale, komende maand in Sao Paulo. Van de Pol eindigde als 17de in de wedstrijd en voegde daarmee twee punten toe aan zijn totaal, waardoor hij zich als 25ste en laatste heeft geplaatst voor deze eindstrijd.

De wedstrijd in de Italiaanse stad werd gewonnen door de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum met Shutterfly, die als enige dubbel foutloos wist te blijven. Judy-Ann Melchior (Bel.) werd tweede met Aktion Pur Z. De jeugdige amazone liep in de tweede ronde tegen één strafpunt aan voor het overschrijden van de tijd. De Zwitser Steve Guerdat noteerde met Tresor in beide omlopen één strafpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd en eindigde als derde. Henk van de Pol moest in de eerste manche één gevallen balk accepteren in de tweede ronde twee. Mathijs van Asten (IJsselsteyn - L.) kwam in de eerste manche met VDL Groep Castella met drie springfouten aan de eindstreep en eindigde als 34ste. Gerco Schröder (Tubbergen) staakte met Eurocommerce Berlin de strijd.
Naast Van de Pol heeft ook Albert Zoer (Echten) zich geplaatst voor de finale. Of Zoer, die na zijn beenbreuk nog niet weer is verschenen in de internationale springpistes, ook daadwerkelijk zal deelnemen kan op dit moment nog niet worden bevestigd.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

meer info zie: www.jumpitalia.com
of: www.globalchampionstour.com

Uitslag Grote Prijs Arezzo (Global Champions Tour):


1) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - Shutterfly - 0 / 0 - 83.76
2) Judy-Ann Melchior (Bel) - Aktion Pur Z - 0 / 1 - 84.82
3) Steve Guerdat (Zwi) - Tresor - 0 / 1 - 87.17 17) Henk van de Pol (Eindhoven) - Dan 7-T - 4 / 8 - 82.03 34) Mathijs van Asten (IJsselsteyn - L.) - VDL Groep Castella - 12 42) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Berlin - ret.

Ranking GCT na 7 wedstrijden:


1) Nick Skelton (Eng) - 82

2) Meredith Michaels-Beerbaum (Dui) - 76

3) Edwina Alexander (Aus) - 68
18) Albert Zoer (Echten) - 27
25) Henk van de Pol (Knegsel) - 17
28) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - 14
33) Leopold van Asten (IJsstelsteyn - L.) - 11
41) Gerco Schröder (Tubbergen) - 6

Foto: Henk van de Pol met Dan 7-T door: www.melissen.net