Politie Gelderland-Zuid

Vier aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Nijmegen , 14-09-2008 o Naar aanleiding van een openlijke geweldpleging op de Hoogstraat hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag vier jonge mannen aan.

Eerder die nacht kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen dat drie jongens meubilair van het terras van een eetgelegenheid aan de Mariënburgsestraat zouden vernielden. De melder kon een goed signalement doorgeven. Politieagenten van het mountainbiketeam gingen meteen die kant op. Even later werd gemeld dat het groepje in de richting van de Hoogstraat gelopen was en dat de jongens daar een andere jongen hadden aangevallen waardoor een vechtpartij was ontstaan.

Aanhoudingen

Ter plaatse zagen de politieagenten dat twee jongens in gevecht waren met elkaar. Twee andere jongens bemoeide zich ermee. De agenten konden de vechtersbazen uit elkaar halen. De twee jonge mannen, van 16 jaar uit Nijmegen en 20 jaar uit Wijchen, werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. De twee andere twee jongens van het groepje, allebei 20 jaar en afkomstig uit Wijchen, werden ook aangehouden. Alle vier de jongens worden verhoord. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is.

(10)

Laatst gewijzigd 14-09-2008 11:44 | © Regio Gelderland-Zuid |