Politiedag 2008

Persberichten Lekstroom, 15.30 uur

Utrecht, 14-09-2008

Gestolen bromfiets

HOUTEN - De politie heeft in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 september een 19-jarige man uit Houten aangehouden voor de diefstal van een bromfiets. De man had rond 01.30 uur de bromfiets weggenomen op de Lupine-Oord. Getuigen hadden dit gezien en agenten hebben de man op zijn woonadres aangehouden. Hij heeft een bekenende verklaring afgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Autobrand

HOUTEN In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 september is een auto die geparkeerd stond op de Bovencamp, in vlammen opgegaan. De brand werd rond 02.15 uur ontdekt. Mogelijk is een technisch mankement de oorzaak van de brand. Om hier zeker van te zijn, doen rechercheurs van de forensische opsporing onderzoek.

Bromfietser onder invloed

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 september een 17-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden voor het rijden onder invloed. Een motoragent zag rond 03.55 uur op de Binnenwal een scooter rijden met hierop vier personen. De agent ging naast de scooter rijden en pas na twee keer roepen, stopte de bestuurder. Deze jongen rende hard weg en vervolgens sprong een van de passagiers op de bromfiets en reed weg met twee personen achterop. De agent heeft uiteindelijk op de Griendwal de scooter tot stoppen gedwongen. De bestuurder had zijn identiteitspapieren niet bij zich, was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en rook naar alcohol. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 515 ug/l. Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

HOUTEN In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 september heeft de politie een 64-jarige automobilist uit Schalkwijk aangehouden voor het rijden onder invloed. Rond 00.10 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Schalkwijkseweg. Terplaatse verklaarde een 35-jarige automobliste uit Tull en t Waal dat zij moest remmen om af te slaan en dat vervolgens de automobilist achter haar, haar had aangereden. Deze automobilist bleek te veel alcohol gedronken te hebben en is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 740 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

VIANEN / NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 september heeft de politie een 59-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen rond 04.45 uur op de Prins Bernardstraat een auto rijden zonder verlichting. Toen de automobilist niet reageerde op het stopteken, zijn agenten de man achterna gereden over de rijksweg A2 tot aan de afslag Nieuwegein-zuid. Hier reden agenten de man klem. Bij controle bleek de automobilist onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 860 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.