Politie Zuid-Holland-Zuid


* Home

* Zuid-Holland-Zuid

* Nieuws

* Alblasserwaard/Vijfheerenlanden


* Nieuws

* Persberichten

* Archief

banner internetaangifte

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Politiedag 2008

14/09 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 14-09-2008 o Persberichten district II

AANRIJDING BROMFIETS EN FIETSER
GORINCHEM Op zaterdagmorgen 13 september heeft op het fietspad van de Banneweg een ongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een bromfiets. De bestuurder van de bromfiets, een 16-jarige jongen uit Dordrecht, reed met een bijrijder tegen de juiste richting het fietspad op. Omdat er een tak over het fietspad hing, probeerde de jongen deze te ontwijken en zag de fietser, een 71-jarige vrouw uit Gorinchem, te laat en raakte haar frontaal. Beiden kwamen ten val. De vrouw is met een lichte hersenschudding en kneuzingen naar het Beatrix ziekenhuis gebracht waarna ze na een nachtje observatie weer naar huis mocht. De bestuurder van de bromfiets en degene die achterop zat liepen geen verwondingen op. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

DIEFSTAL AIRBAGS
ALBLASSERDAM Een autobedrijf aan de Edisonweg is op zaterdagmorgen 13 september de dupe geworden van autokrakers. Onbekenden namen tussen vrijdag 12 september 18.00 uur en zaterdag 13 september 11.00 uur de airbags uit het stuurwiel van negen personenautos mee. Het bedrijf heeft aangifte gedaan van de diefstal.
Eventuele getuigen die iets tussen bovengenoemde tijdstippen hebben gezien of gehoord, kunnen contact opnemen met de politie in Gorinchem op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BABBELTRUC
SLIEDRECHT Op zaterdagmiddag 13 september is een 83-jarige vrouw uit Sliedrecht het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Twee onbekende vrouwen belden rond 15.30 uur aan in de centrale hal bij haar woning aan de Douwes Dekkerstraat. De vrouw dacht dat het haar zoon was waarna ze de deur opende. De twee vrouwen begonnen een verhaal over een doucheputje, stelden haar een paar vragen en stapten brutaal binnen. De vrouw maakte duidelijk niet gediend te zijn van het bezoek en merkte eveneens op dat haar huissleutels waren verdwenen. Daarna hoorde ze de stemmen van (mogelijk) twee andere vrouwen zonder deze te zien. De twee binnengekomen dames verlieten vervolgens snel de woning. Al snel bleek dat er onder andere twee geldkistjes met inhoud waren meegenomen.

De politie beschikt op basis van de verklaring van de gedupeerde vrouw over de volgende signalementen:

- Verdachte 1: +/- 25 jaar, donkerbruin haar tot in de nek, +/- 1.60 m.lang en gekleed in een lange donkere rok met bloemen en een zwarte jas.

- Verdachte: +/- 25 jaar, eveneens donker haar tot in de nek, droeg een lange bruine rok.

Heeft u de twee vrouwen (en mogelijk nog andere betrokkenen) gezien of heeft u andere informatie? Neemt u dan contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

METALEN IN AUTO
GORINCHEM - Op zaterdagavond 13 september heeft de politie twee mannen van 29 en 34 jaar uit Roemenië aangehouden. De Gemeenschappelijk Meldcentrale kreeg een melding van de meldkamer uit Tilburg dat er een voertuig met een niet-werkend achterlicht richting de rijksweg A-15 onderweg was. De inzittenden zouden worden verdacht van een diefstal in Meerkerk. De auto werd ter hoogte van Gorinchem staande gehouden waarna het voertuig werd onderzocht. In het voertuig werd een grote hoeveelheid metaal aangetroffen waardoor de auto volledig naar achteren hing. De twee inzittenden zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN
ALBLASSERDAM Twee mannen van 18 en 19 jaar uit Papendrecht zijn in de nacht van zaterdag op zondag 14 september aangehouden nadat zij bij drie geparkeerde personenautos op de Plantageweg vernielingen aanrichten. Deze bestonden uit het beschadigen van twee buitenspiegels en een deuk in een zijdeur. De twee gedroegen zich luidruchtig en waren onder invloed van alcohol. Zij werden op de Plantageweg aangehouden nadat een buurtbewoner de politie belde. Beide heren zijn na verhoor en bekentenis heengezonden. De politie maakt een proces-verbaal op.