Politie Zeeland


---


O-1807-2008 Goesenaren aangehouden voor baldadigheid
De politie heeft zondag twee Goesenaren van 22- en 23-jaar aangehouden nadat zij in de Poldermanstraat over het platte dak van een woning hadden gelopen.
De bewoonster had rond 04.30 uur gestommel gehoord op het platte dak van haar woning. Nadat zij de deur die toegang gaf tot het platte dak had geopend, schrok ze hevig toen zij daar twee mannen aantrof. Deze mannen schrokken ook van haar en vluchtten weg. Agenten stelden ter plaatse een onderzoek in. Op het dak waren schoenafdrukken zichtbaar en werd een mobiele telefoon aangetroffen. Toen de agenten voor de woning stonden, kwamen twee personen aanlopen. Omdat zij voldeden aan het opgegeven signalement en de schoenafdrukken op het dak overeenkwamen met de schoenen van één van, werden beide mannen aangehouden. Ook het aangetroffen mobieltje was van hen. De twee Goesenaren werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

W-1808-2008 Lichte schade bij aanrijding, Arnemuiden
Bij een aanrijding op de A58 zijn zondagmiddag rond 15.30 uur twee personenauto's licht beschadigd geraakt.
Een 43-jarige Amsterdammer wilde gaan inhalen juist op het moment dat hijzelf werd ingehaald door een 35-jarige automobilist uit Yerseke. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding waarbij de 35-jarige automobilist in de slip geraakte en in de berm tot stilstand kwam. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.

O-1809-2008 Medicijnen weg na auto-inbraak, Renesse
Zondagmiddag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond op het parkeerterrein aan de Rampweg.
Uit de auto werd een klein tasje weggenomen met daarin o.a. 15 tabletten Oxicontin (betreft een morfinepreparaat dat bij onbevoegd gebruik gevaarlijk kan zijn). Deze witte tabletten zitten in een zgn. stripverpakking.

Op de Brouwersdam in Scharendijke werd zondag tussen 11.00 en 12.00 uur eveneens ingebroken in een auto. Weggenomen werden o.a. een zonnebril en een handtas met een totale waarde van enkele honderden euro's.

W-1810-2008 Auto-inbraak in 10 minuten, Vrouwenpolder
Zondagmiddag is een inbraak gepleegd in een auto die stond geparkeerd aan de Faelweg.

De eigenaar had zijn auto rond 14.30 uur afgesloten geparkeerd om even wat foto's te nemen. Toen hij 10 minuten later bij zijn auto terugkwam, was van zijn auto een ruitje vernield en een tas met inhoud weggenomen. Schadebedrag is niet bekend.