Ingezonden persbericht


ZXZW Persbericht, Tilburg, 28 maart 2008

Voor directe publicatie

ZXZW in organisatie autoloze zondag

Het independent festival ZXZW gaat in samenwerking met de gemeente Tilburg de autoloze zondag organiseren. De slotdag van het ZXZW festival en de internationale autoloze zondag vallen beide op 21 september 2008.

Na overleg tussen de gemeente en de organisatie van ZXZW is besloten dat deze evenementen elkaar kunnen versterken.

ZXZW zal een gedeelte van het culturele openlucht programma op zich nemen, en zorgen voor alternatief vervoer van de bezoekers, artiesten en materiaal door middel van bijvoorbeeld riksja's en aardgasauto's.

ZXZW is een grootschalig festival voor independent cultuur. Vanuit een stevige muzikale basis brengt het ook beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans.

ZXZW vindt plaats van 14 tot en met 21 september in de gehele Tilburgse binnenstad. Van kraakpand tot burgemeesterskamer. Van popzaal tot museum.

Zie voor meer informatie over het festival ook www.zxzw.nl, http://zxzw.wordpress.com, www.myspace.com/zxzwtilburg, www.youtube.com/zxzwtilburg en http://www.last.fm/user/zxzw



Ingezonden persbericht