Gemeente Nijefurd


Workum

Uitgifte percelen 'Bedrijventerrein Burevaart' Workum

Bedrijventerrein.jpg

Aan de Zuidoostkant van Workum is een nieuw bedrijventerrein in ontwikkeling, 'bedrijventerrein Burevaart'. De verwachting is dat in de eerste helft van 2009 grond wordt uitgegeven en dat in de tweede helft van 2009 al bebouwing mogelijk is. Bent u geïnteresseerd in een perceel voor uw bedrijf dan kunt u dit vanaf nu aangeven. Hiervoor vult u een formulier in en waarmee u dit kenbaar maakt bij de gemeente. Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord!

Planning

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan. De verwachting is dat beide in oktober van dit jaar door de gemeenteraad besproken worden. Er is nog een aantal hindernissen te nemen. Daarbij gaat het onder meer om gesprekken en afspraken met het Wetterskip die nodig zijn voor het waterpeil en met de provincie en het ministerie van LNV over te nemen maatregelen in het kader van de flora- en faunawet. De verwachting is nu dat in de eerste helft van 2009 grond wordt uitgegeven en in de tweede helft van 2009 al bebouwing mogelijk is.

Bereikbaarheid

per auto:

Op bijgaand kaartje ziet u dwars door het bedrijventerrein een weg ingetekend. Deze weg is het verlengde van de Yttingwei, welke aansluit op de Spoardyk, de verbinding tussen het station en de provinciale weg / centrum. U ziet ook dat er ruimte is gelaten voor een extra aansluiting op de provinciale weg, tussen het oranje en groen ingekleurde deel van het bedrijventerrein in. Deze aansluiting wordt de eerste jaren echter niet gerealiseerd, want is afhankelijk van de plannen van de provincie met de provinciale weg.

per boot:

De brug Spoardyk / Horsa, die nu een doorvaarthoogte heeft van 2 meter, wordt dit jaar nog opgehoogd tot 3 meter doorvaarthoogte. Er ligt nog een brug met een doorvaarthoogte van 2.50 meter, ook daarvoor zijn plannen. Dat betekent dat de percelen Burevaart die aan het water liggen (paars en oranje ingekleurd) op den duur dus bereikbaar zijn voor boten met een doorvaarthoogte tot 3 meter.

Indeling

Aan de kleuren ziet u een eerste indeling:

paars: aan het water (ruim 18.000 m2)

oranje: aan water en zichtlocatie vanaf provinciale weg (ruim 5000 m2)

groen: zichtlocatie vanaf provinciale weg (totaal bijna 13.000 m2)

grijs: binnenlocatie (bijna 19.000 m2)

Voor grond aan het water komen uitsluitend bedrijven in aanmerking die watergebonden zijn. Aan bedrijven die zich willen vestigen op een zichtlocatie worden extra eisen gesteld voor de bebouwing / de beeldkwaliteit. Voorlopig wordt nog geen nadere perceelsindeling gemaakt. Geïnteresseerden kunnen in eerste instantie aangeven hoeveel grond men binnen welke kleur men wil afnemen. Op basis van die inventarisatie wordt een voorlopige perceelsindeling gemaakt.

Prijzen

Onderstaande prijzen zijn onder voorbehoud, en dienen nog vastgesteld te worden door de gemeenteraad.

paars (aan het
water)
EUR 75,-

oranje (aan water en zichtlocatie vanaf provinciale weg) EUR 75,-

groen (zichtlocatie vanaf provinciale
weg) EUR 75,-

grijs
(binnenlocatie)
EUR 64,-

Hoe verder?

Bent u geïnteresseerd in een perceel op Burevaart vult u dan onderstaande vragenlijst in. Uiteraard is dat geheel vrijblijvend, maar het helpt u en ons om de beste plek voor uw bedrijf te vinden.

In oktober nemen wij met alle gegadigden contact op en kunt u een optie op een perceel nemen. Heeft u nog vragen neemt u dan contact op met de bedrijvencontactfunctionaris Jacques van den Bosch via (0515) 54 88 16 / 06 46 04 26 38.
relevante downloads

* Antwoordformulier.doc (67 KB)

* Tekening_verkoop_kavels_31_augustus_2008.pdf (262.03 KB)