Ingezonden persbericht

Persbericht

Het is een goede traditie geworden dat de SMA (Stichting Motorwegraces Assen) aan het eind van het seizoen ereprijzen uitreikt. Tijdens de laatste race om het Open Nederlands Kampioenschap, de MOTO73 Race of the Champions, zondag 14 september, heeft de SMA de winnaars van de verschillende prijzen bekend gemaakt.

De Gouden Motorster, een onderscheiding voor iemand met grote verdiensten voor de Nederlandse wegracesport, is aan Jan Bakker toegekend. Jan Bakker uit Elburg is vele jaren actief in de motorwegrace, eerst als individueel sponsor van een aantal rijders en vervolgens als eigenaar van een team in de 125cc. Met dat team behaalde teameigenaar Jan Bakker niet alleen WK punten en EK punten, maar ook tweemaal het Nederlands Kampioenschap (2005 en 2006). De inzet om jonge talenten te laten doorstromen naar de top heeft Jan Bakker altijd hoog in het vaandel gehad.

De titel Team van het Jaar 2008 is toegekend aan het team "Stichting Racen tegen Kanker". De keuze voor dit team is ingegeven door het feit dat de stichting achter het team, zich op enthousiaste wijze inzet ten behoeve van gezinnen die getroffen zijn door de ziekte en daarvoor via het actief deelnemen aan wegraces en een jaarlijkse circuitdag de nodige fondsen genereert.
De Stichting Racen tegen kanker vindt haar oorsprong in 2004 en heeft sindsdien een grote vlucht genomen. De activiteiten en het PR-beleid van de stichting komen op een bijzondere manier het imago van de motorsport ten goede.

De 20-jarige coureur William Hommersom uit Ochten kreeg de titel Rookie of the Year. Dit is een prijs van de Stichting Motorwegraces Assen en de Motorclub Assen en Omstreken, gesteund door de KNMV en het TT Circuit Assen. Hommersom onderscheidde zich van alle coureurs die in 2008 voor het eerste jaar uitkomen in de klassen 125cc, 250cc, Dutch Superbikes en Supersport. De coureur die de meeste punten behaalt, ontvangt de titel Rookie of the Year. William Hommersom komt uit in de klasse Dutch Supersport.

Assen 14 september 2008