Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Campagne Mantelzorg van start

De gemeentelijke campagne Mantelzorg is van start gegaan. De eerste stap van de campagne is het leren kennen van de grote groep nog onbekende mantelzorgers. Daarom kunnen mantelzorgers De Tas, vol speciale cadeaus, afhalen bij de Stadswinkel. Vanaf maandag 15 september is dit ook mogelijk op andere plekken in Kralingen-Crooswijk.

Als u langdurig zorgt voor een ander, bijvoorbeeld voor een ziek familielid of een goede bekende, bent u mantelzorger. De zorg die wordt verleend is in veel gevallen een dagtaak, terwijl ernaast vaak nog een baan of een gezin gerund moet worden. Daar kunnen de meeste mensen wel hulp bij gebruiken.

In Kralingen-Crooswijk wordt vanuit de deelgemeente aan ongeveer 200 mantelzorgers ondersteuning verleend. Het vermoeden is echter dat veel meer mensen in onze deelgemeente actief zijn en ondersteuning kunnen gebruiken. Vaak zijn zij zich er niet eens van bewust dat ze mantelzorger zijn.

Cadeau voor mantelzorgers

Om met meer mantelzorgers in contact te komen en hen met raad en daad te kunnen ondersteunen, is een speciaal cadeau ontwikkeld: De Tas. In De Tas vindt u naast een magazine voor en door mantelzorgers, een uitnodiging voor De Dag van de Mantelzorg, kortingsbonnen en doucheproducten, ook De Agenda 2009. Hierin vertellen elf Rotterdammers, die zorgen voor een ander, hun verhaal.

Waar kunt u De Tas afhalen?

Mantelzorgers kunnen De Tas op werkdagen van 08.30 tot 15.30 uur afhalen bij het Stadskantoor aan de Oostzeedijk 276. Vanaf maandag 15 september kunnen zij voor De Tas ook terecht bij:


- Steunpunt Mantelzorg aan het Goudseplein 260, van 09.00 tot 17.00 uur;


- Zorgcentrum Rubroek aan de Crooswijksekade 15, van 09.00 tot 17.00 uur;


- Zorgcentrum De Nieuwe Plantage aan de Weteringstraat 225, van 09.00 tot 17.00 uur.

Tot slot kunnen mantelzorgers, die bij iemand in het zorgcentrum komen, ook s avonds De Tas afhalen in zorgcentra Rubroek en de Nieuwe Plantage.

De Dag van de Mantelzorg

De tweede en afsluitende stap in de campagne is de landelijke Dag van de Mantelzorg op maandag 10 november. U kunt dan in Ahoy kennismaken met de Steunpunten Mantelzorg en andere mensen ontmoeten die begrijpen wat het is om te zorgen voor een ander. Deze dag zal in het teken staan van het thema Mantelzorg is topsport.