Gemeente Delft

Delft 'verrijkt' met Week tegen Armoede

De Week tegen Armoede vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 20 september. Het is de tweede keer dat Delft een week lang activiteiten organiseert die in het teken staan van armoede. Er is een gevarieerd programma voor mensen met een laag inkomen, partners in de strijd tegen armoede en overige Delftenaren. Op maandag 15 september opent wethouder Bolten de Week tegen Armoede in de Wereldzaak. Daar wordt ook het startschot gegeven voor de publiekscampagne als elke euro telt .

In het programma van de Week tegen Armoede zit voor iedereen wel iets interessants. Zo is er een budgetworkshop, een modeshow, ouderenbingo, een iftar maaltijd en uitgebreide voorlichting over de Delftse mogelijkheden en voorzieningen. Ook voor kinderen is er van alles te doen zoals sportclinics en een kindervoorstelling in het filmhuis.

Naast diverse activiteiten waar iedere Delftenaar kosteloos aan kan deelnemen biedt de Week tegen Armoede ook wat meer specifieke bijeenkomsten voor onze partners in de stad. Naast de opening op maandagochtend is er bijvoorbeeld een anti-armoedeconferentie, een re-integratietop en een theatervoorstelling over laaggeletterdheid.

Pact tegen Armoede
De gemeente zoekt waar mogelijk samenwerking met verschillende organisaties uit de stad en nodigt hen uit om zich bij het Pact tegen Armoede aan te sluiten. Sinds de oprichting van het pact in 2007 hebben er inmiddels ruim 50 organisaties getekend. Het afgelopen jaar zijn er met verschillende ondertekenaars afspraken gemaakt over hun concrete bijdrage aan de armoedebestrijding.

Campagne Als elke euro telt
De campagne Als elke euro telt is een initiatief van de gemeente Delft. De campagne is inmiddels al enige tijd zichtbaar in de stad. Via onder meer advertenties, driehoeksborden, een eigen kraam en ansichtkaarten worden Delftenaren met een laag inkomen uitgenodigd om de ondersteuning te halen waar ze recht op hebben. Zoals geld om te kunnen sporten, korting op de bioscoop, maar ook hulp bij financiële vragen. Want alle Delftenaren moeten mee kunnen blijven doen en genieten van het leven. Ook als elke euro telt. Wethouder Bolten geeft op maandag 15 september het officiële startschot voor de campagne. Meer informatie over de campagne en wie waar recht op heeft is te vinden op www.alselkeeurotelt.nl

Meer informatie over de Week tegen Armoede is te vinden op www.gemeentedelft.info/armoede.

Noot voor de redactie (