Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 14 september 2008


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ

De politie van het district Feijenoord - Ridderster heeft zaterdagavond twee jongens aangehouden uit Rotterdam. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij op de Persoonshaven.
Omstreeks half twaalf is er vermoedelijk ruzie ontstaan in een groep van zeven jongeren. Dit liep zo hoog op dat er een mes werd getrokken, waarmee een 14-jarige in het bovenlijf werd gestoken. Hij is naar het Erasmus MC gebracht, zijn toestand is stabiel. In de directe omgeving zijn twee verdachten van 14 en 16 jaar oud aangehouden. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

District De Eilanden

* VERNIELERS AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - In de nacht van zaterdag op zondag, rond drie uur, hoorden surveillerende politiemensen tijdens de Horecadienst op het Havenplein rare geluiden.
Toen ze gingen kijken zagen ze twee mannen die aan de terrasstoelen van een restaurant stonden te trekken. Eén stoel werd vervolgens in de gracht gegooid.
Het tweetal, 20 en 21 jaar oud uit Spijkenisse is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.

Zaterdag 13 september 2008


* VERKEERS- EN OVERLAST CONTROLE
Politiemensen van het district Zuid, wijkteam Tarwewijk, hebben vrijdagavond een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van de Tarwewijk. De controle vond plaats op de Mijnsherenlaan, waarbij er 27 processen-verbaal werden uitgeschreven voor o.a. geen gordel dragen, tegen richting inrijden, verkeerd parkeren, weggooien afval, alcohol gebruik, rood licht negeren en niet handsfree bellen.
Daarnaast zijn er horecagelegenheden gecontroleerd in de wijk. Bij één zaak was de exploitatievergunning niet in orde. Verder zijn er diverse APV - verbalen uitgeschreven voor overlast. Eén man werd aangehouden voor poging inbraak op de Katendrechtse Lagedijk.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
De politie van het district West heeft vrijdagavond op de Nieuwe Binnenweg een actie preventief fouilleren gehouden. In totaal zijn er 123 mensen gecontroleerd, onder wie 2 fietsers en 5 auto's.
Twee mensen tekenden een afstandsverklaring voor het bezit van messen. Eén man werd aangehouden omdat hij in het bezit was van een fiets met onduidelijke herkomst. Een automobilist kreeg een verbaal voor niet handsfree bellen.

District Waterweg-Noord

* VERKEERSCONTROLE
VLAARDINGEN - Op de Floris de Vijfdelaan hebben politiemensen van het district Waterweg - Noord vrijdagmorgen een verkeerscontrole gehouden. Er werden 63 personenauto's en 7 (brom)scooters gecontroleerd.
Er zijn 9 bekeuringen uitgeschreven voor geen gordel dragen, geen rijbewijs bij zich hebben en geen richting aangeven. Verkeerscontroles worden gehouden om de veiligheid in het verkeer te bevorderen.


* ONGEVAL
SCHIEDAM - Bij een scheepswerf aan de Adm. de Ruyterstraat vond vrijdagmorgen een ongeval plaats, waarbij een 54-jarige Schiedammer gewond raakte.
Om even voor half tien was de gewonde aan boord van een schip gegaan om laswerkzaamheden te verrichten. Op een trap is hij vermoedelijk uitgegleden en maakte een val van een paar meter. Hij was goed aanspreekbaar, liep verwondingen op aan zijn gezicht en had last van z'n nek. Hij is voor behandeling naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht.

District De Eilanden

* CONTROLE GELUIDSOVERLAST 'SPORTIEVE' AUTO's SPIJKENISSE - Naar aanleiding van klachten van burgers over geluidsoverlast van zogenaamde 'sportieve' auto's hebben politiemensen van het district De Eilanden vrijdagavond een controle gehouden. Tevens werd er gecontroleerd op snelheid. Bij de snelheidsmetingen bleek dat er vaak niet te hard wordt gereden, maar dat door het geluid dat de auto's produceren lijkt het wel snel te gaan.
Door drie motorrijders werden auto's naar de controleplaats aan de Schenkelweg gebracht. Bij overschrijding van de norm wordt het kentekenbewijs ingevorderd en moet een auto worden voorzien van een originele uitlaat plus een herkeuring bij de RDW. De overtreder krijgt ook nog een schikkingsvoorstel van de officier van justitie.
Er zijn 41 voertuigen gecontroleerd, van 24 is het kentekenbewijs ingevorderd. Verder zijn er een paar bekeuringen uitgeschreven voor geen gordel dragen, niet handsfree bellen en het niet volgen van verplichte rijrichting.
De hoogst gemeten overschrijding van het geluid bedroeg 24 Db(A).