AutoRai

Wereldpremières en Europese premières van Chevrolet in Parijs

(9/17/2008)
Chevrolet zal volgende maand één van de sterren zijn tijdens de Autosalon van Parijs, met twee wereldpremières en twee Europese premières: een sedan, een family-van, een sportwagen en een elektrische auto.

Wereldpremière: volledig nieuwe Cruze

De dynamische 'vierdeurs-coupeâ styling legt de lat hoger voor de vormgeving van compacte autoâs in het value segment. De Cruze, die volgend jaar maart in Europa op de markt komt, zorgt voor een opvallende invulling van de traditionele stijlkenmerken van een sedan, gebaseerd op de nieuwe, wereldwijd gehanteerde designtaal van Chevrolet. Tot de opvallende designthemaâs behoren de rondlopende styling aan de voorzijde, een onderscheidende brede schouderlijn en het kenmerkende 'twin cockpit' ontwerp in het interieur.

Wereldpremière: Orlando compacte family-van Show Car

De Orlando Show Car, die de intrede markeert van Chevrolet in het segment van de compacte zevenzits family-vans, benut optimaal het potentieel van de combinatie van de verschillende voordelen van een sport utility, een family-van en een stationwagon in één model. De Orlando heeft een stoere uitstraling en het uiterlijk van een SUV, maar dan wel met een dynamisch rijgedrag, een uitstekend brandstofverbruik en een gemakkelijke toegankelijkheid dankzij de constructie die overeenkomt met die van een personenauto.

Inzittenden vinden hun zitplaats op drie zitrijen met een verstelbare stoelconfiguratie en de laadruimte behoort tot de grootste in dit marktsegment.

Europese première: Chevrolet Camaro herboren

De volledig nieuwe Camaro coupé hernieuwt zijn status van stijlicoon met een moderne vormgeving die toch trouw is gebleven aan de traditionele vormgeving. Met een krachtige, slanke verschijning en moderne, typische designkenmerken erkent de nieuwe Camaro zijn komaf zonder verzeild te raken in teveel aandacht voor een 'retro' design. Een machtige, 400 pk/294 kW sterke 6.2-liter V8 motor met Active Fuel Management doet volledig recht aan het gespierde uiterlijk.

Europese première: productierijpe Chevrolet Volt

De definitieve, productierijpe versie van de Chevrolet Volt E-REV (Extended-Range Electric Vehicle) is een voorwielaangedreven, vierpersoons auto die te allen tijde wordt aangedreven door een elektromotor. Het lithium-ion accu pack zorgt, wanneer dit volledig is opgeladen, voor een actieradius van 6o kilometer. Voor langere trips wordt een benzinemotor, geschikt voor E85, ingeschakeld voor extra oplading waardoor het rijbereik aanzienlijk toeneemt. Het unieke aerodynamische design van de productieauto draagt bij aan een verdere verbetering van het brandstofverbruik en de rijprestaties. GM verwacht dat automobilisten die 100 kilometer per dag afleggen jaarlijks zoân 2.000 liter besparen, vergeleken met een even grote auto met een verbruik van 7,8 liter per honderd kilometer.