KNHS


Internationaal WK studentenruiters
15 september 2008

De Vereniging Nederlandse Studentenruiters -onderdeel van de KNHS- is een landelijk overkoepelend orgaan van alle studentenrijverenigingen in Nederland. Ze behartigen de belangen van de Nederlandse Studentenruiters en doen mee aan wedstrijden in het buitenland.

Gedurende meerdaagse competities worden springparcoursen gecombineerd met dressuurproeven. De ruiters moeten zowel goed kunnen springen als dressuur rijden. De paarden worden door het organiserende land ter beschikking gesteld. De wedstrijden werken volgens een knock-out-systeem, waarbij het niveau steeds hoger wordt. De finales worden op hoger dan Z-niveau gereden.

Gedurende het jaar worden er vijf à zes wedstrijden georganiseerd in het buitenland, waaraan verschillende Nederlandse studenten meedoen. Daarnaast is er één keer in de twee jaar een internationaal studenten-WK. Hiervoor worden selecties gehouden om te bepalen wie Nederland zal vertegenwoordigen met het beste studententeam. Het WK in 2008 zal plaatsvinden in Algiers, Algerije van 8 t/m 12 oktober. Studentenrijverenigingen van landen over de hele wereld zullen hun studentenruiters hierheen sturen om te strijden voor het kamioenschap.