Nederlandse Politiebond


NPB-lid ontwikkelt comfortabel draagbaar veiligheidsvest

Het gebrekkige draagcomfort van het huidige veiligheidsvest heeft NPB-lid Ivo Kwantes geïnspireerd tot het ontwikkelen van een aangepaste, wel prettig draagbare versie. De inventieve wijkagent, werkzaam in Nederweert voor het regiokorps Limburg-Noord, voorzag het vest van een andere hoes, waardoor het over in plaats van onder de blouse gedragen kan worden.

Het draagcomfort neemt daardoor sterk toe. Bovendien kan het vest eenvoudiger aan- en afgedaan worden. Tijdens de dienst kan men daardoor snel op de feitelijke situatie inspelen. Als het nodig is, doe je het vest snel aan; zodra dat niet meer hoeft kun je het even snel weer afdoen.

De NPB vindt de inventiviteit van deze collega geweldig. Ivo heeft per e-mail inmiddels zo'n tweehonderd ZEER positieve reacties van collega's in Limburg-Noord ontvangen. Ook is zijn initiatief met steun van de korpsleiding van Limburg-Noord bij de Raad van Hoofdcommissarissen bekendgemaakt. De NPB zal zijn ontwerp ook op tafel leggen tijdens het volgende overleg met de minister van BZK over het veiligheidsvest.

Gepubliceerd op 17 september 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.