Gemeente De Bilt


Gemeente en stichting MEE ondertekenen overeenkomst ondersteuning mensen met handicap

Op 17 september ondertekenen de gemeente De Bilt en stichting MEE een overeenkomst die wordt aangegaan in samenhang met de Wet maatschappelijke ondersteuning. Wethouder Herman Mittendorff namens de gemeente en directeur de heer De Dreu namens Mee ondertekenen de overeenkomst om de ondersteuning van mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap op lokaal niveau te versterken.

Volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) moet de gemeente De Bilt zorgen voor cliëntondersteuning voor diverse groepen inwoners die in aanmerking komen voor de Wmo. De gemeente zet zich al jaren in en maakt het mogelijk dat er een adviseur zorg en welzijn actief is.

Met het ondertekenen van de overeenkomst wordt de al eerder gemaakte afspraak bevestigd dat MEE spreekuren houdt in het gemeentelijk Zorgloket. Inwoners van De Bilt kunnen nu voor informatie en advies naar het spreekuur van MEE in het gemeentehuis. Ook kan via het gemeentelijk Zorgloket een afspraak worden gemaakt met een medewerker van MEE zodat cliënten niet tevergeefs naar het gemeentehuis komen.

Er is een consulent van MEE aanwezig op:
Woensdag 24 september van 10.00 tot 12.30 uur
Donderdag 30 oktober van 10.00 tot 12.30 uur

Bilthoven, 9 september