Gemeente Langedijk


19 september 2008

Spitspaal Herenweg

Het aanpassen van de verkeerssituatie en het plaatsen van de spitspaal leiden tot een verkeersveilige situatie en lagere verkeersdruk (&lt: 5000 motorvoertuigen per dag). Voor deze aanpassingen gaat de gemeente Alkmaar de onderstaande voorbereidende werkzaamheden uitvoeren:

Het afsluiten van de doorgaande route op de Herenweg ter hoogte van Herenweg 193-195 voor gemotoriseerd verkeer. Hiervoor wordt er een verkeersbord en een beweegbare piramide geplaatst.

Het aanwijzen van een deel van het Blekerslaantje als verplicht (brom) fietspad, door het plaatsen van een verkeersbord. Deze maatregel wordt fysiek ondersteund door middel van vaste afsluitpalen.

Het aanwijzen van een gedeelte van de Achterweg tussen de Achtergeest en de spoorlijn/gemeentegrens Langedijk als verplicht (brom) fietspad, doro het plaatsen van een verkeersbord en het aanbrengen van een rode kleur.

De Herenweg wordt van maandag t/m vrijdag van 06.00 - 09.00 uur en van 16.00 - 19.00 uur afgesloten. Lijnbussen en (brom) fietsen mogen wel gebruik maken van deze route. De gemeente legt hiervoor aan beide zijden een (brom) fietspad aan.

Om te voorkomen dat automibilsten tijdens afsluituren via de Achterweg rijden plaatst de gemeente bij de Achterweg (vanaf de Herenweg) een verkeersbord "doodlopende weg". Ook houden Stadstoezichthouders, vooral in de beginfase, extra toezicht op de naleving van de maatregel.

Ontheffingenregeling
Voor sommige bedrijven en particulieren kan de afsluiting van de Herenweg/Achterweg problemen opleveren. De gemeente Alkmaar heeft hiervoor een ontheffingenregeling opgesteld. Hiervoor komen er bij het afsluitpunt een intercom, een pasjeslezer en een camera te staan. Voor meer informatie over de ontheffingenregeling kunt u contact opnemen met I. de Vos, via (072) 548 8744 (bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 - 12.30 uur).