Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 september 2008

Onverzekerde snorfiets in beslag genomen

Almelo

Een 53-jarige man uit Almelo kon op donderdag 18 september zijn snorfiets inleveren, omdat hij onverzekerd en met een kapot voorlicht reed op de Elzenstraat in Almelo.

Donderdagavond 18 september omstreeks 20.40 uur controleerden surveillerende agenten een snorfietser. De man, een 53-jarige Almeloër, had zijn verlichting niet in orde. Bij navraag bleek de snorfiets ook niet verzekerd te zijn. Hierop werd de snorfiets in beslag genomen.

Omdat het vermoeden bestond dat de man, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,15 promille uit.Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-118615)

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Hengelo

Een 17-jarig meisje uit Enschede raakte donderdagmorgen 18 september gewond toen zij op haar fiets op de PC Hooftlaan / Laan van Driene in Hengelo, werd aangereden door een bestuurder van een auto.

Donderdagmorgen 18 september werd om ongeveer 09.20 uur gemeld dat op de kruising PC Hooftlaan / Laan van Driene in Hengelo een aanrijding had plaats gevonden. Bleek dat een 17-jarig meisje uit Enschede, op het fietspad van de PC Hooftlaan reed en werd aangereden door een 81-jarige automobilist uit Hengelo. Deze kwam uit de Laan van Driene en gaf geen voorrang aan de fietsster. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Het meisje werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-118271)

Hennepplantages ontdekt

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werden op woensdag 17 september inwerking zijnde hennepkwekerijen aan de Marssteden en aan de Rembrandtlaan in Enschede aangetroffen.

Op woensdagmiddag 17 september werden inwerking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen aan de Marssteden en aan de Rembrandtlaan in Enschede. In een pand aan de Marssteden werden in totaal 673 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. In een woning de Rembrandtlaan in Enschede werden 25 hennepplanten aangetroffen met daarbij de benodigde apparatuur, hier is ook alles in beslag genomen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Een onderzoek moet de eigenaren van de hennepplantages achterhalen. (08-118370)

Man aangehouden voor verduistering

Hengelo

Een 38-jarige man uit Hengelo werd op donderdag 18 september aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht een bedrijf voor enkele tienduizenden euro's te hebben opgelicht.

Vrijdag 11 april jl. deed een 57-jarige man uit Hengelo aangifte van oplichting van zijn bedrijf aan de Hassinkweg in Hengelo. De politie startte een onderzoek en naar aanleiding hiervan werd in de loop van donderdag 18 september een 38-jarige man uit Hengelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor de oplichting. Hij zou voor enkele tienduizenden euro's goederen hebben besteld en niet betaald. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-084361)

Aanhouding verdachte van diefstal fiets

Almelo

Een 52-jarige man uit Almelo, werd op donderdag 17 september aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een fiets te hebben gestolen aan de Binnenhof in Almelo.

Woensdag 17 september deed een 33-jarige vrouw uit Almelo aangifte van diefstal van haar fiets. De politie startte een onderzoek en naar aanleiding hiervan werd in de loop van donderdag 18 september een 52-jarige man uit Almelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor de diefstal van de fiets. Bij huiszoeking, aan de PC Boutensstraat in Almelo, bleken er meer fietsen te staan. Naar de herkomst van deze fietsen wordt nog een onderzoek gedaan omdat het vermoeden bestaat dat deze ook van diefstal afkomstig zijn. De man is voor verder onderzoek in verzekering gegaan. (08-118150)

Meisje wordt over haar voeten gereden, politie zoekt getuigen

Hengelo

Een 16-jarig meisje werd op donderdagmiddag 18 september op de Anthony van Leeuwenhoeklaan in Hengelo over haar voeten gereden. De politie zoekt getuigen.

Donderdag 18 september werd om ongeveer 15.30 uur gemeld dat er een auto over de voeten van een 16-jarige meisje uit Hengelo had gereden. De nog onbekend gebleven automobilist, welke reed in een BMW, ging er vandoor.

De politie is opzoek naar de automobilist. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, bureau Hengelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-118462)

Aanrijding op de A35

Borne

Op de A35 heeft op donderdag 18 september een ongeval plaats gevonden waarbij twee auto's en een vrachtauto met aanhanger betrokken waren.

Donderdag 18 september omstreeks 18.50 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de A35 ter hoogte van Borne. Bleek dat een 59-jarige bestuurder van de vrachtauto met aanhanger uit Hengelo, komende uit de richting van Rijssen, wilde invoegen op de A35. Daar reden op dat moment een 23-jarige automobilist uit Baarlo en een 32-jarige automobilist uit Enschede, beiden komende uit de richting van Almelo. Om nog onduidelijke reden ging dit niet goed en was een aanrijding niet meer te voorkomen. De twee auto's moesten worden afgesleept. De politie doet een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.. (08-118583)

tel. 053-4555588


---- --