Gemeente Lelystad

Uniek woonproject bij afscheid Jager

Gemeente Lelystad heeft Michel Jager, die afscheid neemt als commissaris van de Koningin van provincie Flevoland, een bijzonder cadeau gegeven: een artist impression van een aan hem opgedragen buurt het Provinciepark.

Uniek project

Commissaris van de Koningin in Flevoland M. Jager is van grote betekenis geweest voor de provincie. Ook is van hem bekend dat hij een bijzondere band heeft met architectuur en natuur. Daarom eert gemeente Lelystad hem bij zijn afscheid door een uniek project in de nieuwe wijk Warande aan hem op te dragen: het zogenoemde Provinciepark. Door een nauwe samenwerking met architecten afkomstig uit alle windstreken van Nederland dragen alle provincies bij aan dit specifieke afscheidscadeau.

Beschermheer

Op woensdag 17 september 2008 nam M. Jager zijn cadeau in ontvangst door samen met burgemeester M. Horselenberg en wethouder J. Fackeldey in de wijk Warande de vlag van provincie Flevoland te hijsen. Natuurlijk wapperden ook de vlaggen van de andere provincies. Daarmee is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van het Provinciepark. De heer Jager wordt vanzelfsprekend betrokken bij de verdere ontwerpactiviteiten en is daarmee beschermheer van dit bijzondere woonproject.

Provinciepark

Onderdeel van de wijk Warande is straks het wonen in een park. In een gebied van 11 hectare staan straks zon 300 woningen in een groene setting, omringd door twee parkbossen van formaat. In deze buurt wordt architectuur ontwikkeld met een verwijzing naar de 12 provincies van Nederland.

Daarom zijn vanuit alle provincies veelbelovende architecten betrokken. De opgave aan hen is in hun ontwerpen iets te laten zien, iets te verbeelden van hun eigen provincie. Zij gaan samen aan de slag in een atelier. M. Jager neemt de aftrap van deze ontwerpsessie voor zijn rekening.

Projectontwikkelaars Ballast Nedam, Combinatie Bemog/Rabobank VG/Bouwfonds, Volker Wessels en Van Wijnen gaan nauw samenwerken om dit woningbouwproject met zijn bijzondere thema te realiseren.

Warande

Lelystad krijgt er met Warande een uniek woongebied bij. Wonen in Warande betekent wonen in bos, bij water en vlakbij de Oostvaardersplassen en het bosgebied Hollandse Hout. Hier zal Lelystad de komende 15 tot 20 jaar flink gaan uitbreiden. Het stadsdeel krijgt een eigen treinstation, winkelcentrum en sportaccommodaties. Er komen ruim 8500 woningen; projectmatige bouw en particuliere bouwkavels. De vrije kavels van het eerste deelgebied liggen in het woongebied Rondom het scheepswrak. Er komen onder andere villas en twee-onder-één-kap-woningen.

---