Persberichten Binnensticht, 12.15 uur

Utrecht, 19-09-2008

Fietser dodelijk verongelukt
DE BILT Op de Soestdijkseweg zuid ter hoogte van de Holle Bilt / Dorpsstraat is een 89-jarige fietser uit Zeist verongelukt. De man stak omstreeks 10.35 uur de weg over en werd geschept door een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Soesterberg, die over de Soestdijkseweg zuid richting de Utrechtseweg reed. De fietser raakte ernstig gewond aan zijn hoofd en borst. De traumahelikopter werd ingezet. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en daar aan zijn verwondingen overleden. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Te veel op
ZEIST - De politie heeft in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 september op de Odijkerweg een 47-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden die met te veel alcohol op een auto bestuurde.

De politie controleerde de man die nacht om 02.20 uur. De blaastest viel voor hem negatief uit en hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 670 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Diefstal bromfiets
ZEIST Op donderdagmiddag 18 september is een 76-jarige inwoner van Zeist slachtoffer geworden van diefstal. Het slachtoffer probeerde tevergeefs het stuurslot van zijn, voor het huis geparkeerde, bromfiets open te krijgen. Een voorbijganger bood hulp aan en forceerde het stuurslot. Vervolgens bood de voorbijganger aan een nieuw slot voor het slachtoffer te halen. Even later was de bromfiets verdwenen. Er zijn twee verdachten bij deze diefstal betrokken. De politie vraag uw hulp bij het oplossen van deze zaak;

Signalement verdachte 1:

* getint uiterlijk

* tenger postuur

* zwart, kort krullend haar

* leeftijd plm. 18 - 20 jaar

* droeg een zwarte, lange broek

* wit shirt

* geen jas.

Signalement verdachte 2:

* licht getint uiterlijk

* leeftijd plm. 17 - 20 jaar

* zwart sluik haar.