Gemeente Lelystad

Heb je een goed idee? Doe er iets mee!

De gemeente heeft extra geld beschikbaar gekregen voor bewoners met een goed idee voor hun buurt. Het geld komt van het ministerie voor Wijken, Wonen en Integratie.

Bewoners die een goed idee hebben voor hun buurt kunnen dit idee indienen bij de wijkposten van de gemeente Lelystad.

Leefbaarheid

Het extra geld wordt ingezet voor ideeën die de leefbaarheid van de buurt versterken. Voorbeelden zijn: gezamenlijke activiteiten in de buurt, opruimacties, een buurtfeest, een jeu de boules baan: Ieder idee dat bijdraagt aan een goede leefbaarheid in de buurt is welkom.

Het extra geld krijgt de gemeente in 2008, 2009 en 2010. Het is een aanvulling op het bestaande buurtbudget van de gemeente. Dit bestaande budget wordt nu al jaarlijks door bewoners gebruikt voor verschillende initiatieven. Het bestaande buurtbudget en het extra geld zijn bedoeld om bewonersinitiatieven te stimuleren. Bewoners krijgen door het budget ruimte om zelf oplossingen en ideeën in te brengen die het woonplezier in hun directe woonomgeving bevorderen.

Om nog in aanmerking te komen voor het extra budget voor 2008 moeten nieuwe ideeën uiterlijk 31 oktober 2008 worden ingediend bij de wijkposten.

Initiatieven die dit jaar al waren ingediend maar waar in het bestaande buurtbudget geen geld meer voor was, worden in deze nieuwe ronde opnieuw meegenomen. De wijkconsulenten nemen daarvoor contact op met de indieners. De spelregels voor het extra budget zijn gelijk aan die van het bestaande buurtbudget. Meer info.

---