Gemeente Purmerend

Baggerwerkzaamheden Purmerend

19 september 2008

Meer ruimte voor regenwater

Firma Jonk uit Kwadijk start dit najaar baggerwerkzaamheden voor een groot deel van de watergangen en -partijen in Purmerend. Baggeren is nodig omdat sloten ondiep zijn geworden door bladeren. Hierdoor kunnen ze bij regenval te weinig water bergen. Er kan (verkeers)overlast ontstaan rond de sloten waar gebaggerd wordt.

Met een hydraulische kraan wordt vanaf de kant bagger overgebracht in vrachtwagens. Deze rijden het baggerslib naar het baggerdepot aan de Westerweg. De aannemer vraagt omwonenden vóór de start van de werkzaamheden bootjes, pompen, zuigkorven en vaste vijverplanten uit de sloten te halen. Ook kan aan bewoners gevraagd worden tijdelijk hun geparkeerde auto's te verplaatsen. De baggerwerkzaamheden zijn waarschijnlijk eind november afgerond.

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft, in samenwerking met de gemeente Purmerend, het baggerplan voor de waterlopen in het bebouwde gebied van Purmerend opgesteld. De heer Rood van de firma Tijhuis ingenieurs houdt het dagelijks toezicht.