Gemeente Schiedam


September

Vrijwilliger van het Jaar 2008

19 september 2008

Nel Bos van handbalvereniging DWS is uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar 2008. Dat heeft burgemeester Verver 18 september bekendgemaakt tijdens de vijfde editie van het Vrijwilligersfeest, aan boord van Spido partyschip James Cook.

Daar kregen honderden Schiedammers een feestelijk programma voorgeschoteld, waaronder een optreden van Lee Towers. Op deze wijze wil het Schiedamse college de vrijwilligers bedanken voor hun belangeloze en onmisbare inzet voor deze stad.

Mevrouw Bos (80) is ruim 56 jaar actief als vrijwilligster bij handbalverenging DWS. Ze verdient volgens burgemeester Verver de titel Vrijwilliger van het Jaar omdat ze een voorbeeld is voor de Schiedamse jeugd. Ze maakt kinderen enthousiast voor sport en laat zien dat het leuk is iets voor anderen te doen. Zo wordt het schoolhandbal mede door haar georganiseerd en zit zij in de commissie voor het voetbaltoernooi. Ook coacht en traint Nel Bos diverse handbalgroepen. De tachtigjarige Schiedamse staat daarnaast nog iedere zaterdag achter de bar bij DWS en ook bij het Sportgala van de gemeente is ze altijd actief achter de schermen.

Naast mevrouw Bos dongen nog 35 andere Schiedammers mee naar de titel Vrijwilliger van het Jaar 2008. Burgemeester Verver en wethouder Daskalakis selecteerden uit deze kandidaten acht genomineerden, die tijdens het Vrijwilligersfeest werden gepresenteerd.

Het Vrijwilligersfeest beslaat dit jaar drie avonden, omdat een recordaantal van 1100 vrijwilligers zich voor deze activiteit had aangemeld. De genodigden pasten niet allemaal tegelijk op de James Cook. Daarom werd besloten meerdere feesten te organiseren.

Tijdens het eerste feest in juni zijn vier genomineerde vrijwilligers in het zonnetje gezet. Een van hen, Ruud de Groot, is geselecteerd als eerste finalist. Hij is bestuurslid bij de Rijnmondband en onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van het evenement Schiedam speelt. Donderdagavond is uit de overige vier kandidaten Nel Bos verkozen tot finalist en uiteindelijke winnaar.

Het Schiedamse college biedt vrijwilligers in de stad ieder jaar een Vrijwilligersfeest aan. Zo is er al eens een vrijwilligersontbijt georganiseerd in de foyer van het Theater aan de Schie en een barbecue op het sportcomplex in het Beatrixpark.

De organisatie van het Vrijwilligersfeest is in handen van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Schiedam. Daar kunnen vrijwilligers het hele jaar door terecht met hun vragen. De medewerkers van het Steunpunt zijn tevens bemiddelaar en organisator voor het vrijwilligerswerk.

.

Klik hier voor meer informatie.