Robert Swaak nieuwe voorzitter PricewaterhouseCoopers

19/09/2008 16:33

Price Waterhouse Coopers B.V.

Amsterdam, 19 september 2008 - PricewaterhouseCoopers heeft met ingang van 1 oktober 2008 Robert Swaak RA benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van PricewaterhouseCoopers B.V. De partners van de Nederlandse organisatie hebben ingestemd met het voorstel Robert Swaak (47) te benoemen tot opvolger van Jos Nijhuis die per 1 januari 2009 is benoemd tot President-directeur & Chief Executive Officer van Schiphol Group.

Robert Swaak is sinds 1988 als accountant aan de organisatie verbonden, waarvan sinds 1998 als partner. Hij is thans in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor het Human Capital beleid en is daarnaast tevens CFO en COO. Verder was hij van 2004 tot 2006 lid van de Assurance Board van PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. Daarnaast is hij verantwoordelijk partner voor klanten in uiteenlopende marktsectoren.

Robert Swaak: "In de huidige economische omstandigheden is de grote uitdaging om de ondernemersgeest en innovatiekracht binnen onze organisatie nog meer te benutten. Wij zijn succesvol in het vanuit verschillende disciplines bedenken van totaaloplossingen voor complexe vraagstukken van onze klanten. Gezien de economische ontwikkelingen neemt de relevantie om daarbij anticyclus te denken toe. Onze strategie, gericht op samen naar de markt, kiezen voor klanten en de menselijke maat, blijft daarbij onverkort van kracht. Deze is samen met de thema's diversiteit, corporate responsibility, innovatie en kwaliteit een voorwaarde voor vernieuwing."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.pwc.nl