Rechtbank 's-Gravenhage

Mishandeling bij tankstation langs A13 geen poging tot moord of tot doodslag

Den Haag, 19 september 2008 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaken tegen vijf mannen in de leeftijd van 19 tot 23 jaar, die ervan verdacht werden betrokken te zijn geweest bij de ernstige mishandeling van de (ex-)vriendin van de hoofdverdachte en haar achterneef bij een tankstation langs de A13 op 27 mei 2008.

De hoofdverdachte werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. Drie andere verdachten werden veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 weken met een proeftijd van 2 jaar. De vijfde verdachte werd vrijgesproken.

Aan vier van de vijf mannen was medeplegen van een poging tot moord ten laste gelegd. De rechtbank was van oordeel dat deze kwalificatie te zwaar was en heeft de mannen hiervan en van de impliciet telastgelegde poging tot doodslag vrijgesproken.

De hoofdverdachte heeft zich naar het oordeel van de rechtbank schuldig gemaakt aan vijf ernstige feiten: een poging tot zware mishandeling met voorbedachten rade, mishandeling, wederrechtelijke vrijheidsberoving, verboden wapenbezit en bedreiging. De drie andere veroordeelde verdachten hebben zich schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling.

De vijfde man, die werd vrijgesproken, was niet betrokken bij de mishandeling. Hij werd ervan verdacht de auto en het wapen van de hoofdverdachte te hebben verborgen.

LJ Nummers

BF1409
BF1412
BF1413
BF1414
BF1642


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 19 september 2008