Gemeente Ermelo


Inrichting Putterweg-Harderwijkerweg

Nieuwe inrichting Harderwijkerweg-Putterweg
De gemeente Ermelo gaat de Harderwijkerweg en de Putterweg nieuw inrichtten. De gemeente heeft bij haar plannen ondersteuning gehad van het ingenieursbureau ARCADIS die het ontwerp voor de nieuwe inrichting heeft gemaakt.

Totstandkoming
Het voorstel voor een nieuwe inrichting is tot stand gekomen in nauw overleg met een aantal maatschappelijke organisaties. Samen met hen is gekeken naar het verhogen van de verkeersveiligheid, het verminderen van de geluidsoverlast voor bewoners, het verbeteren van de oversteekbaarheid en dergelijke. Het nieuwe ontwerp heeft betrekking op de Harderwijkerweg tussen de rotonde Nassaulaan/ Jacob Catslaan en de rotonde Stationsstraat en de Putterweg tussen de rotonde Stationsstraat en de rotonde Ericalaan/Hamburgerweg.

Informatiebijeenkomst
Tijdens de informatiebijeenkomst op donderdag 18 september jl. is een korte toelichting gegeven op de aanleiding, de randvoorwaarden en de uitgangspunten voor het nieuwe ontwerp. Het ontwerp is gepresenteerd en er is een uitleg gegeven over de situatie tijdens de uitvoering. Tijdens de bijeenkomst konden belangstellenden ook kaarten en schetsen van de nieuwe situatie bekijken en was er de gelegenheid om vragen te stellen.

Procedure
Na beoordeling van alle reacties neemt de gemeente Ermelo een definitief besluit over de inrichtingstekening. De ontwerptekeningen kunt u hiernaast downloaden. Tot uiterlijk 1 oktober 2008 kunt u schriftelijke uw reacties indienen.