Ingezonden persbericht



- AANVULLEND PERSBERICHT -

Hoezo Glazen Plafond?
Minister Ronald Plasterk lanceert Viva 400

Hoofddorp, 16 september - Vrijdag 19 september is Nederland een indrukwekkende lijst rijker: de Viva 400. Met daarin 400 succesvolle, stoere, rijke en ondernemende topvrouwen. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is erbij om de lijst extra kracht bij te zetten.

Elke vrouw in de Viva 400 heeft een onvergelijkbare prestatie geleverd. Ze is bijvoorbeeld de jongste hoogleraar, de beste in haar vakgebied of heeft een prestigieuze prijs gewonnen. Viva plukte de 400 vrouwen onder andere uit de artiestenwereld, welzijnswerk, de politiek en de zakenwereld. En dan krijg je een wilde mix van DJ's, CEO's, BN-ers, advocaten, bankiers, sporters, fotografen, ondernemers, chef-koks, correspondenten en zangeressen!

Weg met dat gezeur
Hoofdredacteur Corinne van Duin: "Zodra het onderwerp vrouwen & carrière aan bod komt is het in Nederland meteen tobben geblazen. Taskforce Vrouwen aan de top, Glazen Plafonds, poldermoeders, dure kinderopvang - allemaal enge termen voor zeurderige werkverhalen. Dat de werkelijkheid er veel rooskleuriger uitziet, bewijst de lijst van Viva 400 met louter succesvolle jonge vrouwen. Zij zijn helemaal niet bezig met het springen van Glazen Kliffen en zitten ook niet te dubben over het percentage seksegenoten dat deelneemt aan het arbeidsproces. Deze vrouwen gáán er gewoon voor. Ze zijn gedreven en doen waar ze goed in zijn én lol in hebben. En zo bereiken ze stuk voor stuk de top."

Zoveel leuke vrouwen
Het eigentijdse vrouwenplatform Women Inc. is nauw betrokken bij de Viva 400. Eén van de doelen van deze organisatie is ervoor te zorgen dat er meer vrouwen in beeld komen. Women Inc. heeft, knipogend naar de Old Boys, een NEW GIRLS NETWORK in het leven geroepen: een creatieve denktank die een grotere diversiteit aan vrouwen 'in the picture' wil laten komen. Managing director Jannet Vaessen: "In alle talkshows op televisie zie je alleen maar witte, Wouter Bos-achtige veertigplussers, terwijl er zoveel leuke vrouwen zijn!"

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht