Time : 15:30:34
Date : 19 September 2008
Sender Name: TV VLAANDEREN

ÉÉN HD OOK NA AFLOOP SPORTZOMER GRATIS TE ONTVANGEN BIJ TV VLAANDEREN Zaventem - 19 september 2008

Speciaal voor de Tour de France en de Olympische Spelen pakte de VRT uit met het tijdelijk HD-kanaal Eén HD. Nu de heerlijke sportzomer van 2008 alweer verleden tijd is,
blijft Eén HD echter toch gewoon doorgaan: eerst met de gewone programma's van Eén in een hogere beeldkwaliteit, later met een volledig eigen HD-aanbod. Bij TV VLAANDEREN, de goedkoopste aanbieder van digitale televisie in België, blijft de HD-zender bovendien gratis beschikbaar voor alle abonnees. Wel heeft men hiervoor natuurlijk de nodige HD-apparatuur nodig. Voor meer informatie, surf naar www.tv-vlaanderen.be of bel naar 02/403 03 33.

DE TOEKOMST OP EEN HD

Eén HD was aanvankelijk aangekondigd als een tijdelijk kanaal. Na afloop van de Olympische Spelen op 24 augustus zou het weer even in de ijskast worden geschoven tot een volwaardig dagelijks HD-aanbod kon worden voorgesteld. De VRT heeft echter besloten om de Vlaamse televisiekijker niet tot dan in de kou te laten staan.

Ook na afloop van de Olympische Spelen blijft Eén HD verder uitzenden. De gewone programmatie van Eén wordt op het HD-kanaal uitgezonden in een sterk opgewaardeerde kwaliteit. Nog voor het einde van 2008 wil de VRT vervolgens een eerste reeks eigen HD-producties presenteren.

EEN HD GRATIS BIJ TV VLAANDEREN

Nu Eén HD blijft uitzenden, wordt de zender ook toegevoegd aan het aanbod van TV VLAANDEREN, de Vlaamse aanbieder van digitale televisie via satelliet. Maar er is meer: net als tijdens de Tour de France en de Olympische Spelen blijft de zender hier gratis beschikbaar voor alle abonnees.

Het TV VLAANDEREN Basispakket van slechts 9,90 euro per maand* volstaat dus om van de Eén-programma's te genieten in de "waarlijk uitzonderlijke" beeldkwaliteit waarin eerder de Olympische Spelen werden uitgezonden. Bovendien worden via de ASTRA satelliet die TV VLAANDEREN gebruikt nog heel wat HD-kanalen gratis uitgezonden. Voor wie ten volle wil genieten van HDTV, biedt TV VLAANDEREN natuurlijk ook een eigen HD-pakket aan van 4,99 euro per maand.

Voor de ontvangst van Eén HD en alle andere HD-zenders is wel specifieke apparatuur nodig. Meer uitleg over HDTV bij TV VLAANDEREN is te vinden op www.tv-vlaanderen.be/hd.


* Incl. BTW, excl. éénmalige activeringsvergoeding van 29,95 euro


Noot voor de redactie (