Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 19 september 2008
Kenmerk 177

Redlight Design Amsterdam (RLDA) begonnen

Vrijdag 19 september is op het Oudekerksplein het project Redlight Design Amsterdam (RLDA) gestart. In Redlight Design draait het om sieraden. De deelnemende designers van RLDA zijn Ted Noten, Frédéric Braham, Susanne Klemm, Gésine Hackenberg, Iris Nieuwenburg, Sebastian Buescher, Jantje Fleischhut. Zij tonen hun werk op de Wallen. De ontwerpers gaan hier een jaar lang in ateliers werken en in sommige gevallen ook wonen. Het Redlight Design Project (RLDA) is het tweede project binnen het Redlight Concept. Afgelopen januari ging Redlight Fashion Amsterdam met groot succes van start.

RLDA is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam (Topstad), Droog en Ymere. De gemeente heeft vooral de rol gehad van aanjager en heeft de partijen bij elkaar gebracht. Droog heeft gezorgd voor een hoogwaardige selectie van designers en Ymere heeft de panden voor een jaar ter beschikking gesteld.

Zeven talentvolle designers krijgen zo de kans hun producten ten toon te stellen in een druk bezocht gebied. Daarnaast is het een impuls voor de ontwikkeling van (inter)nationaal toptalent in de creatieve industrie. De sieradenontwerpers werken en wonen in panden die tijdelijk leeg staan. Deze panden zijn leeg komen te staan door de inspanning van de gemeente en het stadsdeel om de Wallen aan te pakken (Project 1012). RLDA is een tijdelijk project en het staat los van de uiteindelijke bestemming van de panden.

Wethouder Carolien Gehrels, stadsdeelvoorzitter Els Iping, medeoprichter van Droog Gijs Bakker en Stefan Schuwer van Ymere openden het project door het in werking stellen van een ringenautomaat. Deze automaat hangt aan het raam van een atelier. Het idee hierachter is dat de bezoekers van de Wallen een ringetje kunnen kopen voor hun favoriete `liefje'.

Speciaal voor de Biënnale `Experimenta Design Amsterdam 2008' zullen de Redlight Designers hun ramen inrichten naar het thema `Space and Place'. Dit zal nog te zien zijn tot 2 november 2008.

Pb-177

Voor meer informatie
Robert Wichink, Bestuursvoorlichting, 020 552 2345 en www.redlightdesignamsterdam.com

Bij eBezoekadres
Bezoekadres
Stadhuis, Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Postbus 202
1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl

---- --