Gemeente Grave

20 september: Open Dag brandweer voor iedereen

Zaterdag 20 september zet de Brandweer Grave de deuren van haar nieuwe kazerne aan de Stoofweg wagenwijd open. Alle inwoners van de gemeente zijn tussen 11.00 16.00 uur van harte welkom in de nieuwe kazerne. Daar verzorgt de brandweer een uitgebreide presentatie van gebouw, voertuigen en voorzieningen en zijn er demonstraties en informatiestands. Ook de jeugdbrandweer is van de partij om demonstraties te verzorgen.

De open dag is vooral bedoeld om inwoners een kijkje te bieden in de keuken van de brandweer. Het gaat bij dit moderne hulpverleningsbedrijf namelijk niet alleen om brandbestrijding; de brandweer is ook inzetbaar bij ongevallen ( op de weg en in het water) en houdt zich bezig met preventie, rampenbestrijding en controle van brandveiligheid. Daarvoor is een team van 35 vrijwilligers actief, die wekelijks oefenen en in staat zijn om binnen 4 minuten uit te rukken en binnen 9 minuten ter plaatse te zijn bij noodgevallen. Ook de jeugdbrandweer, die opgericht is in 2007, presenteert zich op de open dag met demonstraties van hun kunnen.

Informatie Meer informatie over de activiteiten op de open dag vindt u in de speciale Open Dag krant van de Brandweer die volgende week huis-aan-huis wordt verspreid; u kunt ook terecht op www.brandweergrave.nl.