Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2008/JM049
Buitenpost, 4 september 2008

Achtkarspelen wil de gezelligste gemeente zijn
College serveert ontbijt op Burendag

De burgemeester en wethouders van Achtkarspelen nodigen inwoners van de gemeente opnieuw uit voor een groot ontbijt op Burendag. Op 20 september tussen 9.00 en 11.00 uur kan iedereen die dat wil gezellig een beschuitje of een zacht gekookt eitje eten met het gemeentebestuur. Het ontbijt vindt plaats op de oprit van het gemeentehuis.

Vorig jaar organiseerde het college van Achtkarspelen voor het eerst een ontbijt voor de inwoners op Burendag. Dit beviel zo goed, dat ter plekke is besloten om er een jaarlijks terugkerende traditie van te maken. Deelname aan het ontbijt is gratis.

Om een inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers van het ontbijt vraagt de gemeente aan belangstellenden om zich vooraf op te geven via de gemeentelijke website (www.achtkarspelen.nl) of door de bon uit de gemeentelijke informatiepagina in De Feanster in te vullen en op te sturen.

Buren die in Achtkarspelen (samen) iets willen organiseren voor de buurt, kunnen voor informatie over bijvoorbeeld mogelijke vergunningen terecht op de website van de gemeente. Bovendien komen zij in aanmerking voor steun door het Oranje Fonds tot maximaal ¤ 1.000 per activiteit. De buurtinitiatieven die gefinancierd worden moeten bijdragen aan de samenhang in de buurt. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om initiatieven als: het plaatsen van beplanting, het opknappen van een speelplaats voor kinderen of het organiseren van een buurtmaaltijd om elkaar beter te leren kennen. Alle actieve buurten maken bovendien kans om op 20 september bijzonder bezoek te krijgen...

Vanaf half augustus is - op de speciale website www.burendag.nl - voor iedereen gemakkelijk zichtbaar wat er op 20 september in zijn of haar buurt al wordt aangepakt door buurtbewoners. Ook kunnen buren zelf een buurtinitiatief plaatsen of zich aansluiten bij een initiatief uit de buurt. Op deze website zijn ook tips te vinden die bij het aanpakken van de buurt van pas kunnen komen.


----------