15 september 2008

Eindexamenexpositie HKU bij Beeld en Geluid

Eindexamenexpositie Kunst, Media & Technologie
20-21 september 2008

Een weekend lang staan het Atrium en de Theaterzalen van Beeld en Geluid helemaal in het teken van het afstudeerwerk van de studenten van de Faculteit Kunst, Media & Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Innovatief en gevarieerd, dat is het opleidingenaanbod van de HKU. De meer dan vijftig projecten - van games, interactie, video en animatie tot muziek & geluid - die tijdens dit weekend worden tentoongesteld, laten dit in alle opzichten zien.

In aparte viewingsessies wordt een grote diversiteit aan beeldmateriaal getoond zoals videoclips, animaties, documentaires en (korte) films. In de geluidsstudio is het werk te beluisteren van studenten Muziek. Ook is er een ruimte gereserveerd waar bezoekers 'viewings on demand' kunnen bekijken.

I Wish I Could Share The Happiness Of Being Alone With Someone Else - Aaron Rookus

Eindexamenexpositie
Op de jaarlijkse eindexamenexpositie exposeren bachelor- en masterstudenten van alle opleidingsgebieden van de faculteit: Games, Interactie, Media en Muziek. Ook zijn de afstudeerprojecten te zien van de studenten van de Professional School of the Arts Utrecht, het samenwerkingsverband tussen de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Universiteit Utrecht. Nieuwe en creatieve toepassingen van moderne technologieën leveren verrassende en inspirerende combinaties op.

Feedback - Joost van Ginneke Meedoen

'Feed Back, Love Music!' is bijvoorbeeld een systeem dat de bezoekers van een club direct invloed geeft op de muziekkeuze. Zo wordt een avond uit een 'interactive experience'. 'Radt!' is een interactieve video-installatie waarin de gebruiker ervaart hoe de moderne maatschappij hem gevangen houdt. Ontsnappen is niet mogelijk.

Dat de faculteit ook alle ruimte biedt om te experimenteren toont de zoektocht naar de ideale microfoonopstellingen en opnametechnieken voor het 'wavefield synthesis system' (golfveldsynthese-systeem). Geïnteresseerden kunnen dit en veel ander eindexamenwerk twee dagen lang bezichtigen en ervaren.

Azaia: A Game/Narrative World - Merel Marmelstein

Over de opleiding Kunst, Media & Technologie
De in Hilversum gevestigde Faculteit Kunst, Media & Technologie (KMT) maakt deel uit van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De faculteit richt zich op het opleiden van vormgevers en ontwerpers het gebied van games, interactie, media en muziek.
Er studeren momenteel meer dan 900 studenten op bachelorniveau, meer dan 100 studenten op masterniveau en enkele tientallen studenten op onderzoeksniveau (Master of Philosophy en Philosophical Doctorate). Aan de faculteit doceren ruim 100 docenten die naast hun docentschap meestal ook werkzaam zijn in de beroepspraktijk van de creatieve werkvelden. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) studeren ruim 3500 studenten in de volgende richtingen: Beeldende Kunst, Vormgeving, Muziek, Theater, Games en Interactie, Media en Kunstmanagement. In deze richtingen biedt de HKU bacheloropleidingen met meer dan 50 afstudeerrichtingen, maar ook basis-/vooropleidingen en masteropleidingen. De HKU is gevestigd in Utrecht, Hilversum en Amersfoort.