Gemeente Drechterland

8-8-2008
zaterdag 20 september

Westfriese Fietstocht Aangepast Sporten

Op zaterdag 20 september organiseren de drie Westfriese Tourclubs (Tourclub Wognum, Westfriese Tourclub en Toerclub Grootebroek) in samenwerking met het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten een nieuwe editie van de fietstocht voor mensen met een beperking. Deze recreatieve fietstocht staat open voor iedereen met een beperking, zowel verstandelijk, auditief, visueel, lichamelijk en voor mensen met een chronische beperking.

De route
Op deze dag zijn er twee routes uitgezet van verschillende afstanden: 25 en 28 kilometer. De route kan op de fiets, tandem, ligfiets of handbike gereden worden. Vrijwilligers van de tourclubs en het Rode Kruis fietsen de tocht mee voor de algehele begeleiding. Elk jaar worden er nieuwe routes uitgezet. Dit jaar wordt de route uitgezet vanaf Hoorn richting Stede Broec.
Gratis fietsen en tandems lenen, maar reserveer snel! Deelnemers kunnen gratis gebruik maken van fietsen en tandems die de organisatie ter beschikking stelt. Wanneer u niet beschikt over eigen vervoer en hiervan gebruik wilt maken kunt u deze tot uiterlijk 22 augustus reserveren! Inschrijven voor de fietstocht kan voor ⬠2,- per persoon tussen 10.00-10.50 uur op de dag zelf. De organisatie wil graag dat deelnemers zich vooraf aanmelden. Net als voorgaande edities is de start op de wielerbaan van HRTC op de Holenweg in Hoorn. Het gezamenlijk vertrek is om 11.00 uur.

Meer informatie
Wilt u meer weten, een tandem/fiets reserveren of vooraf inschrijven? Neem dan contact op met de regiomedewerker aangepast sporten, telefoon (0229) 28 77 04 of stuur een mail