Ingezonden persbericht


DansClick
Nieuwe choreografen, de keuze van de schouwburgen

Den Haag, 29 augustus 2008
PERSBERICHT

AZIZ PRESENTEERT CLICK Nº 5
CLICK Nº 5 is een live performance van transformatie's in het Cobra Museum.

Ter gelegenheid van DansClick presenteert modevormgever/kunstenaar AZIZ de performance 'CLICK Nº 5 op zaterdag 20 september in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen. Temidden van de expositie 'Gewoon Anders!' draait Aziz de rollen om. De dansers staan stil, het museum beweegt. Niets is zeker. Alles is anders. Een kleine week later, op 25 september gaat DansClick 5 in première in de tegenoverliggende Schouwburg Amstelveen.

Bezoekers UITmarkt maken kans op toegangscode exclusieve performance

Tijdens de Amsterdamse UITmarkt op 30 en 31 augustus worden toegangscode's voor deze unieke performance verloot. Nieuwsgierigen kunnen zich inschrijven bij de stands van het Cobra Museum (stand 164), Schouwburg Amstelveen (stand 54) of Danswerkplaats Amsterdam (stand 36). Na afloop van de UITmarkt worden de winnaars getrokken. Degene die een toegangscode hebben gewonnen zullen op 20 september exclusieve onderdeel zijn van CLICK Nº 5

DansClick

DansClick is een samenwerkingsverband tussen dertig schouwburgen en twee productiehuizen. In twee tournees per jaar introduceert DansClick talentvolle choreografen bij het grote schouwburgpubliek. Tournee 5 presenteert de choreografen Ann Van den Broek en Vaclav Kunes. De avond wordt met elkaar verbonden door AZIZ. Samen met het publiek shopt hij op geheel eigen wijze, waarbij een knipoog naar de modewereld niet te vermijden is, door de Nederlandse dansgeschiedenis.

'Gewoon Anders!'

'Gewoon Anders!' is de prikkelende titel van de expositie in het Cobra Museum voor Moderne Kunst over seksuele begeerte, gender en identiteitsvorming in de beeldende kunst van rond de laatste eeuwwisseling. De expositie gaat gepaard met een uitgebreid Cultureel Programma waarin aandacht is voor kunstdisciplines die zich eveneens met de thematiek 'seksuele diversiteit' bezighouden. Het laatste weekend van de expositie (19 t/m 21 september) staat in het teken van dans. Naast de performance van AZIZ op zaterdag 20 september zijn ook verschillende choreografiën van Krisztina de Châtel tijdens dit weekend in het museum te zien.

Aziz
Met name de laatste jaren creëert modevormgever/kunstenaar AZIZ performances

en installaties in musea en theaters. in nauwe samenwerking mat performanceartiesten.

Ter gelegenheid van de viering van het Verdrag van Rome presenteerde AZIZ

een live performance installatie en modeshow in de Ridderzaal.Recentelijke performances

waren onder andere te zien in het van Gogh Museum, het Centraal Museum

en het Guggenheim Museum in New York. In 2007 verleende de stad Amsterdam hem de Kunstprijs.


---- --