Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 11 september 2008

AZIZ PRESENTEERT CLICK Nº 5
CLICK Nº 5 IS EEN LIVE PERFORMANCE VAN TRANSFORMATIES IN HET COBRA MUSEUM.

zaterdag 20 september, Cobra Museum voor Moderne Kunst , Amstelveen, aanvang 15:00 uur

Op zaterdag 20 september presenteert modevormgever/kunstenaar AZIZ exclusief de performance CLICK Nº 5 in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Temidden van de expositie 'Gewoon Anders!' draait AZIZ de rollen om. De performanceartiesten staan stil, het museum beweegt. Niets is zeker. Alles is anders.

AZIZ performt in CLICK Nº 5, via een hedendaagse mode-icoon, door het landschap van de hedendaagse Nederlandse moderne dans. CLICK Nº 5 is een performance waarbij vier kunstdisciplines, hedendaagse dans- beeldende kunst- performance en mode, een click maken.

Op donderdag 25 september gaat de theaterversie van CLICK Nº 5 in première in Schouwburg Amstelveen. Deze theaterversie is tot en met 16 november 2008 te zien in de rest van het land.

AZIZ
Met name de laatste jaren creëert modevormgever/kunstenaar AZIZ performances en installaties in musea en theaters. in nauwe samenwerking mat performanceartiesten. Ter gelegenheid van de viering van het Verdrag van Rome presenteerde AZIZ een live performance installatie en modeshow in de Ridderzaal. Recentelijk waren zijn performances onder andere te zien in het van Gogh Museum, het Centraal Museum en het Guggenheim Museum in New York.
In 2007 verleende de stad Amsterdam hem de Kunstprijs.

()

NOOT VOOR REDACTIE,

Ingezonden persbericht