38 Tips voor een fascinerende herfst


Het nieuwe cursusseizoen van HOVO Limburg biedt voor ieder wat wils

MAASTRICHT, 20080920 -- De herfst saai? Niet bij HOVO Limburg. Voor de komende herfst heeft de hogeschool voor volwassenen haar aanbod flink uitgebreid en staan er maar liefst 38 nieuwe activiteiten op het programma. Of je nu 8 bent of 88, uitgeleerd zijn we nooit. Daarom biedt HOVO Limburg cursussen, leergangen, lezingen, excursies, reizen én theatervoorstellingen voor iedereen die meer wil weten. Dat steeds meer volwassenen willen blijven leren blijkt wel uit het snelgroeiende aantal HOVO-deelnemers. Op dit moment telt HOVO Limburg Limburg zo'n 2000 actieve cursisten.

De komende weken gaan er 29 nieuwe cursussen van start. Van kunstgeschiedenis tot filosofie en van biologie tot astronomie. Ook de populaire cursus `De Westerse Wereld' is op veler verzoek weer te volgen. Deze multidisciplinaire leergang biedt een reis door de tijd waarin de geschiedenis van de westerse cultuur in al haar facetten aan bod komt. Nieuw dit seizoen zijn de verschillende lezingen over de actuele stand van zaken in kunst, politiek en wetenschap.

Over HOVO Limburg
Veel Nederlandse universiteiten en hogescholen richten zich naast het onderwijs van jongeren ook op het onderwijs van volwassenen. In 1986 ging het eerste HOVO van start in Groningen. HOVO Limburg werd in 1990 opgericht en is een initiatief van Hogeschool Zuyd en Fontys Hogescholen. Voor de komende jaren heeft HOVO Limburg zichzelf tot doel gesteld nog meer nieuwe vormen van inspirerend onderwijs te ontwikkelen en daarbij zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het fenomeen `een leven lang leren'. De activiteiten vinden plaats in Maastricht, Heerlen, Roermond en Sittard.

Meer weten? Kijk op www.hovolimburg.nl





ingezonden persbericht