Gemeente Alkmaar

ONDER EMBARGO TOT 20 SEPTEMBER 19.30 UUR

Alkmaar, 16 september 2007

Ere-insigne in goud voor de heer J. Bruin, voorzitter Stichting Taptoe Alkmaar

Wethouder Hans Meijer reikt op zaterdag 20 september 2008 om 19.30 uur het ere-insigne in goud uit aan de heer Bruin. Dit gebeurt tijdens de 25ste editie van Taptoe Alkmaar op het Waagplein, waar de heer Bruin na 25 jaar afscheid neemt als voorzitter van de Stichting Taptoe Alkmaar. Al die jaren was de heer Bruin de drijvende kracht hierachter.

In 1983 richtte de heer Bruin de City Guards of Alkmaar op. Hiermee wilde hij meedoen aan de 8 oktober Taptoe. Zijn verzoek werd echter afgewezen. Hij nam hier geen genoegen mee en besloot om zelf een Taptoe-evenement te organiseren. Zo ontstond een muziekevenement dat in 25 jaar zou uitgroeien tot één van de grootste taptoes van Nederland. Een mooi, gezellig en relaxed evenement dat jaarlijks plaatsvindt op de derde zaterdag in september.

Dit succesevenement is mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die in de loop der jaren hun bijdrage hebben geleverd. De heer Bruin is echter wel 25 jaar lang onafgebroken dé drijvende kracht geweest achter de organisatie van Taptoe Alkmaar.

De heer Bruin heeft hart voor de stichting en neemt met pijn in het hart afscheid om, zoals hij zegt, "jonge mensen de kans te geven om het voort te zetten". Als dank voor zijn jarenlange inzet reikt wethouder Hans Meijer zaterdag 20 september namens het college van Burgermeester en Wethouders het Ere-insigne in goud uit.



Gemeente Alkmaar