Ingezonden persbericht

Dag Herdenken Geweldslachtoffers

zaterdag 20 september 2008

Vanuit het hele land trachten nabestaanden van slachtoffers ernstige geweldsmisdrijven de landelijke Dag Herdenken Geweldslachtoffers ook daadwerkelijk het landelijk herdenken te realiseren. Zij doen dit d.m.v. oproepen aan familie en vrienden om op de landelijke Dag Herdenken Geweldslachtoffers ook naar de vele monumenten, herdenkingstegels en locaties waar iets is geplaatst te komen op zaterdag 20 september en daar gezamenlijk om 14.38 uur de gevraagde 2 minuten stilte in acht te nemen. Heel veel nabestaanden gaan deze naar Hoorn (N-H) om daar samen de Dag Herdenken Geweldslachtoffers te beleven. In Hoorn wordt het lint met daarop de namen van de slachtoffers meegedragen in een stoet door Hoorn voor de herdenking. De nabestaanden komen met het lint voor 14.38 uur samen en zullen gezamenljk de 2 minuten stilte in acht nemen. In Hoorn zullen deze dag vele prominenten en artiesten aanwezig zijn, spreken en optreden.
Bij de organistie is nu al bekent dat in:
Enschede (Volkspark) waar in 2007 de DHG is georganiseerd een flink aantal mensen bij het monument voor Frank Storm aanwezig zullen zijn.
Heibloem (voor de kerk) waar in 2006 de DHG is georganiseerd een flink aantal mensen bij het monument voor Nicky Verstappen aanwezig zullen zijn.
Loosduinen (Ouverturestraat) een flink aantal mensen bij het monument voor Alan Roos en Daan de Blok aanwezig zullen zijn.
Zwaagwesteinde, een flink aantal mensen bij het monument voor Marianne Vaatstra aanwezig zullen zijn.
Roosendaal, een flink aantal mensen bij het monument voor Sabrina Smit aanwezig zullen zijn.

De genoemde locaties en monumenten zijn opgedragen aan de slachtoffers uit die omgeving, maar door oprichters duidelijk bedoeld voor ALLE slachtoffers van geweld.

Martin Roos,
mjroos@caiway.nl
06.41281963