Warchild


EventGame 2008 voor War Child
Afgelopen week gingen de leden van het Genootschap voor Eventmanagers op een bijzondere manier aan de slag voor War Child. Tijdens de jaarlijkse EventGame gingen meer dan vijftig (een recordaantal) eventmanagers de uitdaging aan om een creatief concept te bedenken voor de profilering van War Child op de Internationale Dag van de Vrede: 21 september. De opdracht was `Bedenk een event, waarbij je gebruik maakt van het vredesteken, waardoor er maximale (media)aandacht voor War Child wordt gegenereerd'.

Winnaar was groep 5 met het concept `Kids4Kids'. Zij bedachten een event waarbij kinderen het uitgangspunt zijn (zeer passend bij War Child). In een traject van bijna 6 maanden werken kinderen op scholen in de twaalf Nederlandse provincies toe naar 21 september. Op die dag zal in alle provinciehoofdsteden het vredesteken door kinderen en hun ouders gevormd gaan worden. Sonja Werners, voorzitter van de jury, over dit concept: er is door groep 5 een hele duidelijke keuze gemaakt over hun doelgroep. Verder hebben zij goed nagedacht over de consequenties van het lange termijn karakter van hun concept. Bij Kids4Kids staat bewustwording (bij zowel kinderen als ouders) centraal en dit is een doelstelling die War Child ook daadwerkelijk voor 21 september heeft vastgesteld.

De winnende groep bestond uit: Jeanette Lakerveld - ABNAMRO, Hanneke van Eijndhoven - F. van Lanschot Bankiers, Renate Wemekamp - Gemeente Apeldoorn, Geanne van Arkel - Interface Europe BV, Christine Hendriksen - Ministerie van Justitie, Margo Weerman - RVS, Maaike van Dijk - Shell International, Ineke Alings - SNS Reaal Fonds en werd geassisteerd door Dorieke Cieremans van Hogeschool Rotterdam.

War Child en het Genootschap voor Eventmanagers kijken terug op een zeer geslaagde vijfde editie van de EventGame