Stadsdeel Westerpark Amsterdam


21 september: Groene Zondag Milieumarkt

Persbericht
Datum: 19 augustus 2008

Schoner Vervoer Toer doet Milieumarkt Hugo de Grootplein aan

Autovrije zondag, zondag 21 september 2008, is dé dag om de straat eens heel anders te gebruiken. Stadsdeel Westerpark houdt een Milieumarkt, de toegang is gratis.

De Milieumarkt is een gezellige markt met biologische wijnen, handgemaakte producten en tweedehands kleding. Ook vind je informatie over auto-delen, alternatieve geldstromen, biologische haarverf en groen bouwen. Lever je oude gloeilampen in voor een spaarlamp en bouw mee aan een kunstwerk van gloeilampen. Op de markt kun je ook couscous bereiden door op een tandem te trappen en gratis Shoptherapie volgen bij Stoere Vrouwen. Ook kun je speed-daten met wethouder Dirk de Jager in een Greenwheels.

Plaats: Hugo de Grootplein
Tijd: 11.00-17.00 uur

Schoner Vervoer Toer
Hugo de Grootplein, 11.45-12.30 uur
De Schoner Vervoer Toer komt om 11.45 uur aan op de Milieumarkt aan het Hugo de Grootplein. Een lange stoet van milieuvriendelijke voertuigen is s ochtends vanaf Noord vertrokken voor een grote ronde door de stad: autos op plantaardige olie en zonne-energie, een elektrische sportauto, futuristische steps en hippe fietsen. Maak zelf een proefrit of rijd mee! Om twaalf uur wordt op het podium aan het Hugo de Grootplein een milieuconvenant gesloten tussen de gemeente Amsterdam en de bedrijven van het Food Center aan de Jan van Galenstraat. Wethouder Marijke Vos is hierbij aanwezig. Aansluitend trekken de voertuigen over de Milieumarkt. Voor meer informatie over alle voertuigen zie www.schonervervoer.nl

Milieu Concert
Podium aan Hugo de Grootplein, omstreeks 16.00 uur Overal zit muziek in, ook in kartonnen dozen, lege petflessen, plastic afval, bekertjes, blikjes, papier en piepschuim, kortom afval. Jazzmuzikant Bo van de Graaf componeerde een Milieu Concert over afval in Westerpark, dat uitgevoerd wordt door kinderen en medewerkers van de afdeling Groen. Een heuse vuilnissymfonie.