Gemeente Helmond


Keer en rustpunt Leontien's Ladies Ride

Helmond is zondag 21 september keer en rustpunt in Leontien's Ladies Ride, een recreatieve fietstocht alleen voor vrouwen.

Leontiens Ladies Ride is een initiatief van oud wielrenster Leontien Zijlaard Van Moorsel die in drie plaatsen, Zwolle, Rotterdam en Den Bosch, op verschillende data wordt gehouden. De Brabantse editie, waaraan zon 7.000 vrouwen deelnemen, start op de Markt in Den Bosch en gaat naar Boekel, de geboorteplaats van Leontien, om vervolgens terug te keren naar Den Bosch. Naast de toerfietsers nemen ongeveer 600 wielrensters deel aan de tocht. Deze rensters leggen een langer parcours af en hebben Helmond als keer- en rustpunt.

Spinningmarathon voor het goede doel
De stad Helmond neemt het inrichten en aankleden van het keer- en rustpunt voor de 600 wielrensters voor haar rekening. In de kasteeltuin wordt tussen kasteel en kanaal een grote tent geplaatst, die wordt ingericht met banken, tafels en een bar en er wordt voor muziek gezorgd. De dames gebruiken daar de lunch. Sportcentrum Fitland Helmond stelt een aantal zogenaamde spinningbikes ter beschikking voor het houden van een spinningmarathon. Die start om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur. De marathon zelf wordt onderverdeeld in drie etappes van ca. 50 minuten. Deelnemers kunnen voor 15,- een fiets kopen. Zij kunnen er dan voor kiezen om zelf alle drie etappes mee te fietsen, maar tevens kan ervoor gekozen worden om met twee of drie personen samen één fiets te kopen. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden bij Fitland Helmond. Alle deelnemers krijgen een tasje met presentjes en er wordt onder de deelnemers een loterij gehouden met leuke prijzen. De opbrengsten van de spinningmarathon komen ten goede aan Pink Ribbon, de stichting tegen borstkanker. Al met al zal het Helmondse keer- en rustpunt van Leontiens Ladies Ride ook voor toeschouwers een leuk evenement zijn om naar te komen kijken.