Stadsdeel Amsterdam-Noord

Doe mee met de Milieuweek

In de Milieuweek, van zondag 21 tot en met zaterdag 27 september, vestigt stadsdeel Amsterdam-Noord de aandacht op alle initiatieven in Amsterdam-Noord die bijdragen aan een schonere toekomst.

Kees Diepeveen, portefeuillehouder Milieu:

Noord wil haar voortrekkersrol op milieugebied blijven vervullen. Dat is een hoge ambitie. Het is daarom goed om te constateren dat steeds meer bewoners en bedrijven zich inzetten voor een schoon en duurzaam Amsterdam-Noord. Steeds meer mensen en bedrijven gebruiken duurzame energie, verminderen de hoeveelheid afval of houden hun eigen buurt schoon. Als stadsdeel ondersteunen we die activiteiten én ontplooien we initiatieven die bijdragen aan een schoner milieu en vermindering van de CO2-uitstoot.

Duizenden woningen zullen vanaf 2012 verwarmd worden met Stadswarmte: restwarmte van de AVI West en de Hemwegcentrale. In de Banne worden nu al de eerste nieuwbouwwoningen klaar gemaakt voor Stadswarmte. Binnenkort gaan we een project met 0-energiewoningen realiseren: woningen die geen energie verbruiken voor verwarming, warm water, ventilatie en verlichting. Daarnaast zijn we druk bezig met het zoeken naar geschikte locaties voor windmolens, waarmee we over een paar jaar twintig procent van de Noord-Amsterdamse elektriciteit hopen op te wekken.

Programma

Ook dit jaar kent de milieuweek een uitgebreid programma met buurtactiviteiten voor de inwoners van Noord. Zo is er op de Wingerdweg de langste hinkelbaan ter wereld. Andere hoogtepunten van de week zijn o.a. de Schone Luchtdag, de Schonervervoertoer, de Energiemarkt, de Klimaatdag voor ondernemers, de campagne Zon op je dak met opnieuw subsidie voor zonnepanelen en zonneboilers. Autobezitters kunnen de in milieuweek gratis de bandenspanning laten meten en kunnen deelnemen aan de actieweek fietsbeloning.

Het volledige programma van de Milieuweek 2008 vindt u hier.