RET

Autovrije zondag

Maandag 15 september

Rotterdam gaat mensen belonen die de komende autoloze zondag (21 september) hun auto buiten de stad parkeren om daarvandaan met het openbaar vervoer verder te reizen. Op deze autovrije zondag wordt de Coolsingel gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer en wordt er een evenemententerrein ingericht. Op dit evenemententerrein wordt een try out van het sporttoernooi Your City Games gehouden voor jongeren (16-17 jaar) uit alle dertien deelgemeenten.

Komt u van buiten Rotterdam naar de stad, parkeer uw auto dan op één van de P+R parkeerplaatsen en reis verder met het openbaar vervoer. Deze P+R parkeerplaatsen zijn bij verschillende metrostations in Rotterdam en omgeving. Bij de P+R- terreinen van Station Capelsebrug, Station Alexander, Station Slinge, Station Hoogvliet Centrum en Station Spijkenisse Centrum worden tussen 10.00 uur en 17.00 uur tasjes uitgedeeld. Deze tasjes bevatten leuke gadgets, een gratis retour openbaarvervoerbewijs en allerlei kortingskaarten voor verschillende winkels in Rotterdam (op = op).

Vanaf alle stations is een frequente, snelle, directe metroverbinding naar de binnenstad van Rotterdam. Voor meer informatie en de actuele dienstregeling kijk op www.ret.nl. De medewerkers van de RET wensen u een prettige autovrije zondag!

---