Gemeente Rotterdam

Het college wil vooral de regelmatige bezoekers van koopzondagen verleiden tot het gebruik van de P+R terreinen, openbaar vervoer en de fiets. Op de Coolsingel vindt de aftrap plaats van de Your World City Games en in de binnenstad en op P+R terreinen vinden speciale acties plaats.

YOUR WORLD City Games
Deze vinden plaats in aanloop naar het jongerenjaar 2009. De Coolsingel aan de zijde van het stadhuis tussen de Meent en het Hofplein wordt afgesloten. Dit deel is dan omgebouwd tot een sportterrein voor de jeugd. Van 13:00 tot 18:00 uur binden jongeren van 16 tot 27 jaar op sportieve manier de strijd aan met elkaar. Rond 17.15 uur vindt de prijsuitreiking plaats.

Parkeer en Reis
Op ruim dertig P+R terreinen aan de rand van de stad kunnen bezoekers hun auto gratis of tegen een laag tarief parkeren, om vervolgens met openbaar vervoer verder te reizen richting centrum. Op P+R terreinen Alexander, Slinge, Spijkenisse (centrum), Capelsebrug en Hoogvliet (centrum) belonen promotieteams de gebruikers tijdens Autovrije Zondag met een tasje met cadeau- en kortingsbonnen, de RET-lijnenkaart en de P+R wijzer. Reizigers die geen abonnement hebben, krijgen een gratis dagkaart van de RET. Bij de Koopgoot ontvangen reizigers als beloning een speciaal ontworpen koerierstas.

Stimuleren fietsgebruik
Ook de fiets staat centraal tijdens Autovrije Zondag. Elk half uur reikt theatergroep 'Bikebusters' aan gespotte fietsers in de binnenstad een bijzondere prijs uit. In het kader van de antifietsdiefstal campagne van het Ministerie van Binnenlandse Zaken worden fietsers voorgelicht over het nut van aangifte doen bij diefstal en andere maatregelen. Om 12.00 uur start bij de fietsstalling op de Meent een fietstocht langs het groen op Zuid.

Bron: Bestuursdienst, 19-09-2008